De Week van de Vrijwilliger: chapeau! | Pax Christi Vlaanderen

De Week van de Vrijwilliger: chapeau!

Van 23 februari tot 3 maart 2019 is het de Week van de Vrijwilliger. En dat mag gevierd worden.

Een ‘lange’ week zal je misschien zeggen. En dat mag ook, want die 9 dagen zijn maar ‘peanuts’ vergeleken bij al het werk dat honderdduizenden vrijwilligers in Vlaanderen (en omstreken) verzetten.

Tientallen daarvan doen dat voor Pax Christi Vlaanderen. Zomaar, omdat zij vrede en een vreedzame samenleving belangrijk vinden. Zij trekken mee aan de kar, springen mee in de bres voor een wereld vrij van geweld en haat, hier bij ons of elders in de wereld.

Als Pax Christi-team zijn wij de koning te rijk dat wij op die vrijwilligers mogen rekenen. Heel vaak of heel soms, in de mate van het mogelijke, zoals het uitkomt.

Wij nemen onze hoed af voor al die mensen die ons bijstaan, op het secretariaat aan de Italiëlei, online of ergens te lande. Chapeau dus.

Vandaar ook dit ‘groene’, ecologisch verantwoorde dankwoordje. Het gras vind je in de tuin bij Pax Christi, de illustratie is – vrijwillig – bedacht en ineen geknutseld door Fee, Jin, Charlotte, Luna en Britt van het Sint-Jozef Klein Seminarie van Sint-Niklaas.

Bedankt aan al die vrijwilligers die er voor ons willen zijn, niet alleen deze week, maar het jaartje rond.

Het Pax Christi-team