Actueel

Coalitie tegen Kernwapens zoekt campagneverantwoordelijke

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens heeft een vacature voor een halftijdse campagneverantwoordelijke.

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens (BCTK) is een platform van Belgische middenveldorganisaties (Pax Christi Vlaanderen is een van de kernleden). De coalitie streeft naar een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld en doet dit aan de hand van sensibilisering, activering en mobilisatie. De Coalitie werkt hiervoor nauw samen met de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), die in 2017 de Nobelprijs voor de Vrede ontving voor haar inspanningen inzake nucleaire ontwapening.

CNAPD is verantwoordelijk voor het Franstalige secretariaat van het platform en wordt de werkgever van de campagneverantwoordelijke. Vrede vzw verzorgt het Nederlandstalige secretariaat. De Coalitie werkt over het hele Belgische grondgebied, daarom worden zowel het Nederlands als het Frans als werktaal gehanteerd.

De nieuwe medewerker wordt geëngageerd om de campagne te coördineren tegen de komst van nieuwe B61-12 kernbommen op de militaire luchthaven van Kleine Brogel. Het gaat om een halftijds contract voor 6 maanden dat mogelijks verlengd kan worden.

Profiel, functieomschrijving en sollicitatieprocedure vind je op deze pagina van de BCTK.