Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Standpunt

Samen met geloofsgemeenschappen wereldwijd ondertekende Pax Christi Vlaanderen een oproep tot nucleaire ontwapening naar aanleiding van de 75ste herdenking van de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

Verslag

Pax Christi en de Leuvense Vredesbeweging laten de oproep voor nucleaire ontwapening luid en duidelijk weerklinken. Herbeleef de actie van woensdag 5 augustus in Leuven.

Standpunt

75 jaar na de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki roepen 75 mensen op om werk te maken van nucleaire ontwapening.

Persbericht

De bisschop van Gent steunt de oproep van Pax Christi aan de Belgische regering, om het Verbodsverdrag tegen Kernwapens te ondertekenen en te ratificeren.

Actie

Deel je solidariteit met de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki, en stuur een virtuele kraanvogel. Zo zetten we oproep van Hibakusha voor een kernwapenvrije wereld kracht bij.

Artikel

Vertaald gebed van Pax Christi USA, bij de herdenking van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki, 6 en 9 augustus 1945

Aankondiging

Een stille wake en een symbolische verzending van kraanvogels naar Hiroshima en Nagasaki ter ere van de vele slachtoffers met een duidelijke boodschap: Nooit meer!

Aankondiging

Gratis digitaal bezinnend aanbod vanaf 21 september 2020. Schrijf je in. Ook aanbod voor leerkracht en pastorale animatoren.

Artikel

Op woensdag 1 juli 2020 werd in de VN-Veiligheidsraad Resolutie 2532 aangenomen, die oproept tot humanitaire wapenstilstanden.

Standpunt

Meer dan 150 organisaties roepen in een open brief op om de de principes van humanitaire ontwapening te volgen naar een nieuw en beter "normaal" post-corona.

Aankondiging

Hoe slaan we de brug naar gedetineerden, naar vluchtelingen ...? De Brugse Vredesweek gelooft dat het kan: overstijg geweld en vooroordelen, ga tegen de stroom in en maak mee het verschil.

Standpunt

Pax Christi International verzet zich tegen Israëls annexatieplannen en roept de internationale gemeenschap op Israël rekenschap te laten afleggen voor schendingen van het internationaal recht.