Africa Reconciled waarnemer bij verkiezingen in Congo | Pax Christi Vlaanderen

Africa Reconciled waarnemer bij verkiezingen in Congo

Tijdens de komende verkiezingen in Congo (gepland op 23 december 2018) zal de organisatie Africa Reconciled 30 jongeren afvaardigen als verkiezingsobservatoren. Dat liet directeur Pascal Mugaruka weten.

De jongerenorganisatie uit Goma traint al jaren jongeren in geweldloze actie. De partnerorganisatie van Pax Christi International en Broederlijk Delen kreeg van de Nationale Onafhankelijke Kiescommissie (CENI) een accreditatie als waarnemer bij de verkiezingen. In totaal worden 30 jongeren afgevaardigd: 18 in Goma zelf en 12 in verschillende andere zones, met telkens twee waarnemers per zone.

De organisatie zal kritisch toekijken op het verloop van de verkiezingen in de hen toegewezen stembureaus. De aanloop tot de verkiezingen was op zijn minst woelig te noemen. In verschillende regio’s vielen er slachtoffers te betreuren. Verwacht wordt dan ook dat de electorale spanningen en geschillen aanhouden.

Pascal Mugaruka kwam tijdens de Vredesweekcampagne van 2014 nog getuigen bij Pax Christi Vlaanderen over het werk van Africa Reconciled.

Lees ook: Congo op weg naar verkiezingen: update.