Actueel

|
4 oktober 2016

We gaan onze veiligheid toch niet in handen van de wapenindustrie leggen?

Actiedag: Geen wapendealers in Brussel

Op donderdag 10 november 2016 vergaderen wapenhandelaars en politici in Brussel achter gesloten deuren. Op hun agenda: het Europese veiligheidsbeleid.

Naar aanleiding van deze besloten vergadering roepen Vredesactie en Agir pour la Paix op om op deze dag een actie te voeren.

"We gaan onze veiligheid toch niet in handen van de wapenindustrie leggen? Dat leidt alleen tot meer wapenexport, meer geweld, meer oorlog.
Zeg STOP en laat de wapendealers weten dat ze niet welkom zijn.

Kom op 10 november naar Brussel en verstoor geweldloos de conferentie van het Europees Defensieagentschap. Je kan er op verschillende manieren voor zorgen dat de wapendealers niet naar de conferentie willen of kunnen gaan. Van ludiek tot burgerlijk ongehoorzaam, je kiest zelf aan welke actie je wilt meedoen. Schrijf je in via http://ikstopwapenhandel.eu/nl/actiedag en we bezorgen je meer informatie."

Meer weten?

Als voorbereiding op de actiedag kan je een actietraining 'Ik stop wapenhandel' volgen. Je komt er meer te weten over de actieplannen, je oefent je op geweldloos omgaan met mogelijke provocaties en je leert wat er kan gebeuren bij een arrestatie. Er zijn trainingen gepland op 15 oktober in Gent, op 16 oktober in Antwerpen, op 23 oktober in Brugge en op 29 oktober in Brussel.

Op facebook.com/Istopthearmstrade.eu of www.ikstopwapenhandel.eu vind je meer info.

---
Ik stop wapenhandel.eu is een campagne van Vredesactie en Agir pour la Paix