E-week Pax Christi Vlaanderen week 8 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK van 22 tot 28 februari 2016

Teken van hoop stellen voor Syrië

Half maart is het 5 jaar geleden dat de geweldloze protestmarsen in Syrië van start zijn gegaan voor meer basisrechten en vrijheden. Donderdag 17 maart stellen wij van 12 tot 15 uur in de kerk van Goede Bijstand, Kolenmarkt 89 in het centrum van Brussel een teken van hoop.

Kabila vs Front Citoyen: nieuw conflict in 2016

Drie jaar na het vredesakkoord van 24 februari 2013 bevindt Congo zich in een cruciale verkiezingsperiode. Een actualiteitsnota over de politieke en veiligheidssituatie in het land.

Martelaarschap: heilig of godslasterlijk?

Op 24 februari 2016 vond de jaarlijkse Vredesdag plaats, een initiatief van het Centrum voor Vredesethiek KU Leuven en Pax Christi Vlaanderen. Het moeilijke, maar boeiende thema van martelaarschap werd onder de loep genomen. Zeer actueel.

Dossier Geweldloos in pas gelanceerd MagaZijn

MagaZijn is een nieuw e-zine voor een zinvol (samen)leven. Je vindt er inspirerende getuigenissen en achtergrond, zoals het dossier Geweldloos, waaraan Jo Hanssens een belangrijke bijdrage mocht leveren.

JAMBO! Zet staking Kabila onder druk?

Het nieuwe nummer van de nieuwsbrief Jambo is uit. We blikken in op politiek nieuws in Congo, standpunten van experten en kondigen activiteiten aan voor de komende weken.

Congolese burgerbeweging schreeuwt: stop de repressie!

Op 24 februari werden zes jonge activisten van de Congolese burgerbeweging LUCHA veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Toch laat de burgerbeweging zich niet afschrikken door het regime van president Kabila.

The 5 Like You

Vijf jongeren, zoals jij en ik, vluchtten uit hun land omwille van de onleefbare situatie en zijn in België op zoek naar een toekomst... Ze willen jou graag leren kennen: kom op 11 maart naar Langemark!

Veiling Academie Lier ten voordele van Pax Christi Vlaanderen

Een deel van de werken van de jaarlijkse Lentetentoonstelling van de Academie voor Schone Kunsten van Lier wordt op 18 maart 2016 geveild ten voordele van drie doelen, waaronder de Vlaamse Vredesweek!

8 nieuwe vredesvrouwen worden benoemd in Langemark

Volgende zondag 28 februari 2016 beleeft Langemark een nieuwe vredesdag. Onder het motto ‘Vrouwenkracht is vredesmacht’ zal de vijfde vredeswake focussen op de centrale rol van vrouwen in vredesprocessen en samenlevingsopbouw.

Grote Parade van Hart boven Hard: 20 maart 2016

Hart boven Hard, door Pax Christi Vlaanderen in 2015 gekozen als Ambassadeur van de Vrede, organiseert een Grote Parade. Een bonte stoet van mensen van allerlei pluimage en komaf maar met één wens: een warme samenleving creëren waar iedereen thuis is.

De moeilijkheid met de wereld is dat de dommen zelfverzekerd zijn en de verstandigen met twijfel vervuld

Bertrand Russell