E-week Pax Christi Vlaanderen - week 50 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 50 - van 10 tot 16 december 2018

Krachtige huldiging met Ambassadeurs voor de Vrede Mariame Keita en Bleri Lleshi

Op donderdag 13 december 2018 namen opnieuw twee prachtige mensen de titel van 'Ambassadeur voor de Vrede' in ontvangst: Bleri Lleshi en Mariame Keita. Een terugblik op een warme, krachtige huldiging.

Dagloon voor de Vrede

Schenk uw loon van één dag op rekeningnummer BE41 8939 4403 7310 van Pax Christi Vlaanderen, en steun zo onze werking voor vrede, verzoening en rechtvaardigheid.

Africa Reconciled waarnemer bij verkiezingen in Congo

Tijdens de komende verkiezingen in Congo zal de organisatie Africa Reconciled 30 jongeren afvaardigen als verkiezingswaarnemers. Dat liet directeur Pascal Mugaruka weten.

70 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: vooruitgang en 'work in progress'

Pax Christi International bracht een verklaring uit naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Mensenrechten.

Martin Luther King heeft mij geleerd dat je veel kan bereiken als je twee dingen naar voor schuift: liefde en hoop. Elk verzet begint met verontwaardiging, maar er moet een actieve hoop uit groeien. We mogen geen genoegen nemen met machteloosheid. We moeten het besef hebben dat we wel macht hebben. In de westerse wereld focussen we altijd maar op resultaten. Ik vind een proces, ergens naartoe, veel belangrijker.