E-week Pax Christi Vlaanderen - week 49 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 49 - van 3 tot 9 december 2018

Het nieuwe Afrikamuseum is een evolutie maar geen revolutie

Op 9 december 2018 opent het Afrikamuseum opnieuw de deuren voor het grote publiek. Nadia Nsayi stapte met kritische blik door het vernieuwde museum.

Geen licht zonder schaduw-voorstelling in Ieper

Op 12 december 2018 kan je in Het Perron in Ieper een voorstelling bijwonen van het schaduwtheater 'Geen licht zonder schaduw'.

Move tegen pesten-video STIP-it meest bekeken YouTube-clip

Het themalied 'Stip na Stip' van de Move tegen Pesten kaapte de eerste plaats weg in YouTube Rewind, de jaarlijkse ranking van de populairste trending video's op YouTube in België.

Bleri Lleshi en Mariame Keita: de nieuwe Ambassadeurs voor de Vrede

Op 13 december 2018 huldigt Pax Christi Vlaanderen in Brussel de nieuwe Ambassadeurs voor de Vrede.

De oorlog in Oost-Oekraïne en de confrontatie in de Zwarte Zee

Paul Lansu van Pax Christi International schreef een reflectie over het voortdurende conflict in Oost-Oekraïne en de toenemende inzet van de Oekraïense kerken als politiek wapen in dat conflict.

Franciscus en de sultan: slotwoord

Op 1 december 2018 organiseerde TAU een initiatievoormiddag over de ontmoeting van Franciscus en de sultan. Jo Hanssens verzorgde het slotwoord van de voormiddag.

Stadswandeling ‘Verhalen over Congo in Antwerpen’

In 2019 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen een stadswandeling langs plaatsen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo. De wandeling vindt plaats op vijf symbolische dagen in de Belgisch-Congolese geschiedenis.

Zonder geheugen, is er geen cultuur. Zonder geheugen zou er geen beschaving, geen enkele maatschappij, geen toekomst zijn.

Eli Wiesel