E-week Pax Christi Vlaanderen - week 42 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 42 - van 17 tot 23 oktober 2016

Brief aan minister Reynders: steun onderhandelingen voor een kernwapenverbod

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens - met o.m. Pax Christi Vlaanderen - en Amnesty International schreven een brief aan minister Didier Reynders, om aan te dringen op onderhandelingen over een internationaal verbod op kernwapens.

Pax Christi International over mensen op de vlucht: ieder mens heeft recht op veiligheid en vrede

Op 18 oktober 2016 had in Wenen een conferentie plaats georganiseerd door het Instituut voor Religie en Vrede. Pax Christi International gaf er een inleiding over vluchtelingen en migratie,

Vluchteling zkt. vrede: zevende vredeswake Langemark

Op 6 november 2016 organiseert Wakker voor vrede de zevende editie van de Vredeswakes Langemark. Deze editie staat in het teken van vluchtelingen.

Parlementsleden verdedigen Brigitte Herremans

Drie parlementsleden van verschillende partijen noemen de uitzetting uit Israël van beleidsmedewerkster Brigitte Herremans onaanvaardbaar. Volgens de politici blijft input van mensen zoals zij broodnodig.

Q&A over politiek akkoord in Congo

Op 18 oktober 2016 ondertekenden vertegenwoordigers van meerderheid, oppositie en middenveld in Kinshasa een politiek akkoord over de verkiezingen in Congo. Nadia Nsayi schreef een Q & A.

VN-lidstaten bespreken start onderhandelingen kernwapenverbod

VN-lidstaten verzamelden tussen 12 en 17 oktober 2016 in New York om een resolutie te bespreken over de start van onderhandelingen over een kernapenverbod.

Actieoproep! Mail Reynders

Warme oproep om minister Reynders een mailtje te sturen om erop aan te dringen werk te maken van kernontwapening, en de resolutie voor onderhandelingen die leiden naar kernontwapening te steunen.

Vormingsweekend Theater rond interne conflicten

U move 4 Peace trok in het weekend van 15/16 oktober 2016 naar de Vlaamse Ardennen voor een intern vormingsweekend.

Ludo Abicht en Brigitte Herremans stellen nieuw boek voor op de Boekenbeurs

Op 2 november 2016 stellen Brigitte Herremans en Ludo Abicht op de Boekenbeurs hun nieuwe boek voor: 'Israël en Palestina, de kaarten op tafel' .

Het is onze morele verantwoordelijkheid om omstandigheden te scheppen waarin mensen niet onderdrukt worden of voor hun leven moeten vrezen. Mogen alle migranten en mensen op de vlucht een thuis vinden waar zij in veiligheid kunnen leven.

Paul Lansu, Pax Christi International, Wenen, 18 oktober 2016.