E-week Pax Christi Vlaanderen - week 38 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 38 - van 18 tot 24 september 2017

Staten-Generaal van de Liefde trekt Vredesweek op gang

Op donderdagavond 21 september, Internationale Dag van de Vrede, ging de 28ste Vlaamse Vredesweek officieel van start in Bozar, met een Staten-Generaal van de Liefde.

Vlaamse Vredesweek gestart in West-Vlaanderen

Een honderdtal mensen maakten de West-Vlaamse startavond van de Vredesweek, op de internationale dag van de vrede, mee in de kapel van de zusters te Ruiselede.

Persbericht: België afwezig op ondertekening nieuw VN-kernwapenverbod

Op woensdag 20 september 2017 wordt het nieuwe VN-kernwapenverbod in New York opengesteld voor ondertekening. België geeft niet thuis.

Nieuw dossier: België in de Veiligheidsraad?

Pax Christi Vlaanderen focust in de september-oktobereditie 2017 van Koerierdossier op de Belgische kandidatuur voor een niet-permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad, in 2019-2020.

Peace Award voor inheemse milieubeweging in Mexico

De Peace Award van Pax Christi International gaat dit jaar naar de Mexicaanse organisatie ZODEVITE, en beweging van de indiaanse Zoque-bevolking die ijvert voor de bescherming van het leefmilieu in hun regio.

Wat mensen van de meerderheidsgroep en de minderheidsgroepen met elkaar gemeen hebben, is dat ze beide goed kunnen klagen. Daar is niks fout mee, wel integendeel. Klagen is de eerste stap naar morele vooruitgang. De klacht ernstig nemen is de tweede stap. […] We kunnen nu eenmaal niet zonder de dialoog.

François Levrau (Knack,  15 september 2017)