E-week Pax Christi Vlaanderen - week 38 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 38 - van 19 tot 25 september 2016

Vredesweekgetuige Micheline Mwendike: ik ben optimistisch voor Congo

Vredesweekgetuige Micheline Mwendike sprak met Kerknet over de acties van de Congolese burgerbeweging Lucha.

Strategische visie Defensie: NAVO houdt de pen vast

Met meer dan een jaar vertraging presenteerde minister van Defensie Steven Vandeput op 30 juni 2016 zijn ‘Strategische Visie' voor Defensie. Een analyse.

Congolese jongeren willen Kabila weg

Congolese jongeren strijden voor verkiezingen en een vreedzame machtswissel. Met de Vredesweekcampagne willen wij hun stem ook hier versterken.

Gezocht: Belgische regering voor verandering in Congo

Op 19 september 2016 moesten de Congolezen volgens hun Grondwet een nieuwe president kiezen. De president zelf stelde echter alles in het werk om die verkiezingen op de lange baan te schuiven.

Assisi 2016: ‘Iedereen kan vredestichter zijn’

Terugblik op de 30ste interreligieuze ontmoeting ‘in de geest van Assisi’.

Introductiedag 'Peer Mediation'

Op 14 oktober 2016 organiseren Pax Christi Vlaanderen en Netwerk Onderwijs Mediation opnieuw een introductiedag over 'Peer Mediation'. Schrijf je snel in!

Zin in conflicten!?

Wat doen conflicten met een mens? Hoe moet ik daar mee omgaan op een manier die mij en de ander vooruit helpt? De vorming biedt heel wat kapstokken, zeker ook voor de onderwijscontext.

Wereldcongres over vrede en ontwapening in Berlijn

Van 30 september tot 2 oktober 2016 loopt in Berlijn een wereldcongres over vrede en ontwapening: Disarm! For a Climate of Peace – Creating an Action Agenda.

Verklaring: omarm het wereldwijde kader voor vrede

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrede richtten de vredesbewegingen een gezamenlijke verklaring aan de VN-lidstaten.

Ik wil dat Congo verandert, dat we in vrede kunnen leven en onze eigen keuzes kunnen maken. Daarvoor is niet veel nodig: gewoon leiders die de grondwet en de bevolking respecteren.

Vredesweekgetuige Micheline Mwendike, Kerknet, 23 september 2016