E-week Pax Christi Vlaanderen - week 36 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 36 - van 5 tot 11 september 2016

België en kernwapens: kritischer toekijken kan geen kwaad

In een opiniestuk voor Knack vraagt dr. Tom Sauer zich af waarom België, dat zegt mensenrechten hoog in het vaandel te dragen, zich kant tegen recente inspanningen om tot een verbod op kernwapens te komen.

27ste Vlaamse Vredesweek

Van 21 september tot 2 oktober 2016 maken we opnieuw ruimte voor de Vlaamse Vredesweek. Ontdek de campagnetekst: 'Congolezen strijden voor verandering'.

Op vredestocht door Israël en Palestina

Van 9 tot 18 september 2016 trekt een groep jongeren op initiatief van Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen op vredestocht door Israël en Palestina.

Activiste uit Congo op bezoek

In het kader van de Vredesweekcampagne 'Congolezen strijden voor verandering' toert Micheline Mwendike van de burgerbeweging Lucha door Vlaanderen en Brussel.

Solidariteitsactie '#Vredesweek #solidaritécongo' van start

De eerste 200 honderd foto's zijn intussen binnen van burgers die hun solidariteit tonen jongeren die een geweldloze strijd voeren in Congo. Versterk mee de stem van deze moedige jongeren.

Boekvoorstelling: Israël & Palestina: de kaarten op tafel

Op 3 oktober 2016 organiseren Pelckmans Pro, Broederlijk Delen en boekhandel Het Paard van Troje een voorstelling van 'Israël & Palestina. De kaarten op tafel', een boek van Ludo Abicht en Brigitte Herremans.

Geweldloosheid wordt thema van Werelddag van de Vrede

De jaarlijkse ‘Werelddag van de Vrede’ van de Kerk, op 1 januari, zal in 2017 in het teken staan van de geweldloosheid.

Gastvrij Antwerpen heet vluchtelingen welkom

Op 28 september 2016 organiseert het platform Gastvrij Antwerpen de tweede editie van een warm en gastvrij evenement voor alle mensen met een groot hart.

Ten vrede! focust op vrouwen in de Groote Oorlog

Van 9 tot 11 september 2016 loopt in Diksmuide het Ten Vrede-festival. Het festival focust dit jaar op de rol van vrouwen in de Eerste Wereldoorlog.

Actie tegen nieuwe gevechtsvliegtuigen op manifiesta

Op 16, 17 en 18 september 2016 vindt in Bredene aan Zee opnieuw het jaarlijkse solidariteitsfestival Manifiesta plaats.
 

Een muur is een teken van gefaalde menselijkheid … We weten wat er met de Muur gebeurd is. Het is goed om eraan te worden herinnerd dat er murenbouwers maar ook ladderbouwers zijn. Dat heet hoop.

Suzanne Moore over de muur van Calais (overgenomen uit The Guardian in dS+, 9 september 2016)