E-week Pax Christi Vlaanderen - week 35 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 35 - van 29 augustus tot 4 september 2016

Doe mee met de steunactie: Peace of Cake

Steun de geweldloze strijd in Congo en België. Bak een heerlijk cake en verkoop de stukken in je omgeving voor een vrije bijdrage.

Vierend & Bezinnend 2016: nu in de winkel!

De bezinnende brochure bij de campagne 'Congolezen strijden voor verandering'. Zeven sterke getuigenissen uit Congo, evenveel fragmenten uit het Marcusevangelie en andere suggesties tot bezinning.

Vredesweekcampagne: Educatief aanbod & materiaal

Breng het thema van de Vredesweek binnen in je klas of organisatie en ontdek hoe het thema "Geweldloze strijd van jongeren in Congo" vertaald werd in diverse formats en voor alle leeftijden.

Goed nieuws: Congolese activisten na meer dan een jaar vrij!

Na veel protest zijn eindelijk enkele politieke gevangenen vrijgelaten in Congo. Onder hen Fred en Yves van Lucha & Filimbi.

Jambo! Nieuwsbrief over Centraal-Afrika

De juli-augustus 2016-editie van de nieuwsbrief over Centraal-Afrika van Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen is uit.

De nalatenschap van Jan Van Cauwelaert

Op 18 augustus 2016 overleed mgr. Jan Van Cauwelaert. Hij was 102. Tijdens zijn uitvaart werd onder meer het belang belicht van zijn levenswerk op het gebied van vrede.

Nieuwsbrief Pax Christi International – september 2016

De september 2016-editie van de nieuwsbrief van Pax Christi International is uit!

Onderweg naar God met Levinas: lezing met Roger Burggraeve

Op 8 september 2016 organiseert Don Bosco Experience een lezing met prof. em. Roger Burggraeve over het denken van de Joodse filosoof Emmanuel Levinas.

Met Franciscus op vredespad: wandelweekend in Heuvelland

Tijdens het weekend van 9-11 september 2016 organiseert TAU franciscaanse spiritualiteit vandaag een vredeswandelweekend in Heuvelland.

Stilte op het Muntplein

Op 15, 16 en 17 september 2016 organiseert silenceforpeace stiltesessies op het Muntplein in Brussel

Als we niet ophouden met oorlog te voeren, zal dat wellicht het einde van deze planeet betekenen. We wonen allemaal op hetzelfde stukje aarde en we moeten de natuurlijke hulpbronnen delen opdat de mensen menswaardig en in vrede kunnen samenleven, ongeacht hun ras of religie. We mogen geen geld meer uitgeven aan wapens die voor volkerenmoord gebruikt worden. Anders plegen wij, aardbewoners, uiteindelijk zelfmoord.

Benjamin Ferencz, Amerikaans jurist en hoofdaanklager van één van de nazi-vervolgprocessen van Neurenberg (in Humo, 8 augustus 2016)