E-week Pax Christi Vlaanderen - week 34 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 34  - van 22 tot 28 augustus 2016

Persbericht: 107 landen willen kernwapens verbieden, België volhardt in nucleaire status quo

België houdt boot af van een internationaal verbod op kernwapens.Pax Christi Vlaanderen stelt zich hier ernstige vragen bij.

Briefing paper: een internationaal verbodsverdrag als volgende stap naar een kernwapenvrije wereld

Eind mei 2016 publiceerde Pax Christi Vlaanderen een briefing paper over de noodzaak van een nieuw internationaal verbodsverdrag.

Vormingsdag Zin in conflicten!?

Wat doen conflicten met een mens? Hoe moet ik daar mee omgaan op een manier die mij en de ander vooruit helpt? De vorming biedt heel wat kapstokken, zeker ook voor de onderwijscontext.

Nagedachtenis Suzette Verhoeven appelleert ons

Het engagement van Suzette Verhoeven, die tot aan haar dood op 3 augustus 2016 betrokken was bij de beweging Pax Christi, willen we niet zomaar vergeten.

Mgr. Jan Van Cauwelaert overleden

Op 18 augustus 2016 overleed op 102-jarige leeftijd Jan Van Cauwelaert. Hij was van bij de start van Pax Christi Vlaanderen een groot inspirator voor ons vredeswerk.

Pax Christi International: Oekraïne moet terug op politieke agenda

Pax Christi International roept de politieke leiders op om de toenemende spanningen tussen Rusland en Oekraïne au sérieux te nemen.

Aan kinderen zonder papieren, die hier al lange tijd verblijven en hier tegelijkertijd geworteld zijn - hier schoollopen, in de jeugdbeweging zitten, vrienden hebben – dient vanuit het kinderpardon de mogelijkheid geboden te worden om in ons land te kunnen verblijven.

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen