E-week Pax Christi Vlaanderen - week 26 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 26 - van 24 tot 30 juni 2019

Pax Christi Peace Award uitgereikt in Brussel

Op 26 juni 2019 reikte Pax Christi International in Brussel haar jaarlijkse Peace Award uit aan European Lawyers in Lesvos (ELIL), Griekenland.

Foto-impressie van T-Kwadraat

In juni 2019 pakte U Move 4 Peace uit met vijf voorstellingen van T-Kwadraat, een participatief theaterstuk over ervaringen van nieuwkomers met het Nederlands.

Neem een kijkje op de Vredesweeksite

Halverwege juni 2019 ging, naar jaarlijkse gewoonte, de Vredesweek-website online.

Herdenkingen atoomaanvallen Hiroshima en Nagasaki

Op 4 en 7 augustus 2019 hebben respectievelijk in Gent en Leuven herdenkingen plaats van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

Actie: 'Geen oorlog in Iran'

Op donderdag 27 juni 2019 posteerden een 30-tal activisten zich aan de ambassade van de Verenigde Staten in Brussel, om de oorlogsdreiging tussen de VS en Iran een halt toe te roepen.

Israël en Palestina: Bieden verkiezingen hoop op verandering?

Na de Israëlische verkiezingen van 9 april 2019 slaagde premier Benjamin Netanyahu er niet in binnen de gestelde tijd een nieuwe regering te vormen. Paul Lansu schreef een reflectie over de verdeelde samenleving in het Heilig Land.

Foto-impressie van Gastvrij Antwerpen 7

De 7de editie van Gastvrij Antwerpen was opnieuw een ontmoetingsfeest voor het hart.

Dag van Vredesspiritualiteit: 'Bemin uw vijanden'

Op dinsdag 9 juli 2019 organiseert de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen in het Grootseminarie in Brugge een dag van vorming, onder de noemer: 'Bemin uw vijanden'.

Laten we hopen dat de Europese leiders stilaan beseffen hoe ver de gevolgen van een oorlog in het Midden-Oosten kunnen reiken. De Europeanen zijn gewaarschuwd.

Prof. Tom Sauer, over de dreiging van Iran om, na de VS, ook uit de nucleaire deal te stappen (De Standaard, 27 juni 2019)