E-week Pax Christi Vlaanderen - week 21 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 21 - van 22 tot 28 mei 2017

De NAVO en de 2%-norm

Pax Christi Vlaanderen schrijft op DeRedactie over de veelgenoemde 2%-norm die de NAVO-lidstaten wordt opgelegd.

Kan de EU haar droom van vrede doen herleven?

"De Europese droom kan alleen herleven als we wakker blijven voor vrede en de nieuwe uitdagingen actief geweldloos aanpakken", zegt Pax Christi Vlaanderen in De Morgen.

Pax Christi International & de ontwerptekst voor VN-onderhandelingen kernwapenverbod

Pax Christi International publiceerde op 23 mei 2017 een verklaring over de ontwerptekst voor de VN-onderhandelingen voor een kernwapenverbod.

NAVO-top 25 mei: oproep Pax Christi Vlaanderen

Op 25 mei 2017 vindt in Brussel een nieuwe NAVO-top plaats. Pax Christi Vlaanderen bracht in aanloop naar deze top een standpunt uit over de NAVO.

Belgische Coalitie tegen Kernwapens verwelkomt ontwerp internationaal verbodsverdrag kernwapens

Op 22 mei 2017 presenteerde de VN de eerste versie van een nieuw internationaal verbodsverdrag op kernwapens. De Belgische Coalitie tegen Kernwapens en ICAN verwelkomen deze stap. 

Pax Christi Vlaanderen zoekt vrijwilligers voor massamailing Vredesweek

De 28ste Vredesweek is in volle voorbereiding. Voor de mailings naar scholen en organisaties kunnen wij de hulp van vrijwilligers goed gebruiken...

Broederlijk Delen: Raakt Congo ons nog?

Pax Christi Vlaanderen steunt deze opiniebijdrage van Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen, over de crisis in Kasaï. Broederlijk Delen heeft partners in de regio.

Lezing Vredescentrum: de uitvinding van de vluchteling

Op 25 juni 2017 organiseert het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen een lezing naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag.

De waarden van de Verlichting worden vooral met de mond beleden. Waar blijft de verdelende rechtvaardigheid binnen Europa? Wat met de verdraagzaamheid? En wat betekent ‘broederlijkheid’ nog als wij niet in staat zijn in de vluchteling en vreemdeling het gelaat van een mens te herkennen.

Jo Hanssens & Annemarie Gielen in De Morgen, 24 mei 2017