E-week Pax Christi Vlaanderen - week 19 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 19 - van 6 tot 12 mei 2019

PAX-rapport waarschuwt voor wedloop in autonome wapensystemen

In een nieuw rapport waarschuwt onze Nederlandse zusterorganisatie PAX voor potentieel catastrofale gevolgen als landen geen maatregelen nemen om een wapenwedloop op het gebied van artificiële intelligentie te voorkomen.

Pax Christi-dag 2019

Op Pinkstermaandag 10 juni 2019 is het weer zover: dan nodigen wij vrijwilligers en sympathisanten uit op de jaarlijkse Pax Christi-dag.

Dag van Vredesspiritualiteit: 'Bemin uw vijanden'

Op 9 juli 2019 organiseert de werkgroep vredesspiritualiteit van Pax Christi Vlaanderen in het Grootseminarie in Brugge een dag van vorming, onder de noemer: 'Bemin uw vijanden'.

T-Kwadraat: Theater over taal

Vanaf juni 2019 treedt U Move 4 Peace op met een nieuwe theatervoorstelling: T-Kwadraat, een participatief theaterstuk dat vragen stelt rond taal.

Vasten voor het leven: 'Voor je het vergeet, kies voor de planeet'

Op 23 en 24 mei 2019 heeft in de Bijstandskerk in Brussel een vastentweedaagse plaats voor het klimaat en zorg voor de aarde: ‘Vasten voor het leven’.

Michel Sabbah: Met geweld opgelegde oplossingen kunnen geen vrede brengen

In een bijdrage voor Abouna roept mgr. Michel Sabbah, de vroegere Latijnse patriarch van Jeruzalem, Israël op om zich ervan bewust te worden dat geweld geen oplossing en geen vrede zal brengen.

Reisverslag uit Palestina en Israël

Stagiaire Josephine van de Wal verbleef een maand in Palestina en Israël. Zij schreef haar indrukken bij deze eerste kennismaking neer in een reisverslag.

Congo - Vertelavond in Lede

Op woensdag 15 mei 2019 organiseert de Cultuurdienst van Lede een vertelavond rond Congo.

Right(s) now! Manifestatie voor een solidaire samenleving

Op 12 mei 2019 komen tientallen organisaties uit het middenveld in Brussel op straat voor een duurzame, solidaire en inclusieve samenleving.

Palestijnse genodigen geweigerd op herdenkingsceremonie

De 181 Palestijnse genodigden op een gezamenlijke Israëlisch-Palestijnse ceremonie naar aanleiding van Memorial Day, krijgen van de Israëlische autoriteiten geen toelating om de ceremonie in Tel Aviv bij te wonen.

Sign for my Future: petitie voor een ambitieus klimaatbeleid

Je hebt nog enkele dagen de tijd om de petitie 'Sign for my future' te tekenen, en mee handtekeningen te verzamelen om politieke maatregelen te eisen die onze samenleving tegen 2050 CO2-neutraal maken.

De vrede kan er pas komen als we de duisternis niet alleen in het hart van de ander erkennen, in diegene die ons hindert en  kwetst, maar ook in ons eigen hart.

Jean Vanier (1928-2019) in het voorwoord bij het boek: 'Entrer dans l’Evangile pour sortir de la violence'