E-week Pax Christi Vlaanderen - week 19 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 19 - van 7 tot 13 mei 2018

VS trekt zich terug uit Irandeal - Reactie Belgische Coalitie tegen Kernwapens

De Coalitie tegen Kernwapens, de Belgische tak van Nobelprijswinnaar ICAN, betreurt en veroordeelt de Amerikaanse beslissing om zich terug te trekken uit het nucleaire akkoord met Iran.

NPT PrepCom: alweer een nucleaire maat voor niets

Tussen 23 april en 4 mei 2018 verzamelden 120 VN-lidstaten in Genève om de Herzieningsconferentie van het Non-Proliferatieverdrag (NPT) in 2020 voor te bereiden. Het werd alweer een maat voor niets. Een verslag vanuit Genève.

Stiltecirkels voor herdenking Nakba

Op 15 mei 2018 worden in verschillende Belgische steden en gemeenten stiltecirkels gehouden, om de Palestijnse 'Nakba' te herdenken. Ca. 750.000 Palestijnen vluchtten in 1948 uit hun huizen en dorpen. Het overgrote deel van hen kon nooit meer terugkeren.

Conferentie - Parliamentary War Powers: National and European Perspectives

Op 25 mei 2018 heeft in het federaal parlement een conferentie plaats over buitenlandse militaire operaties. In samenwerking met Pax Christi Vlaanderen en Vredesactie.

Vredeswake in Wevelgem-Menen

Op 18 mei 2018 heeft op het Duits Soldatenkerkhof in Wevelgem-Menen een vredeswake plaats, ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Pax Christi-dag 2018

Op Pinkstermaandag 21 mei 2018 nodigen wij vrijwilligers en sympathisanten van Pax Christi Vlaanderen uit op de jaarlijkse Pax Christi-dag.

Ik zou mijn kinderen en kleinkinderen graag een mooiere wereld nalaten dat degene die ik hen zal nalaten. Maar rekening houdend met het feit dat ik ben geboren in de wereld van Hitler, Mussolini en Franco, is mijn nalatenschap wellicht niet zo vreselijk als diegene die mijn ouders en grootouders mij nalieten.

Amos Oz, Der Spiegel, 2017