E-week Pax Christi Vlaanderen - week 17 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 17 - van 22 tot 28 april 2019

Wat met het Belgisch kernwapenbeleid? Politici aan het woord

Op 23 april 2019 belichtten politici van vijf Vlaamse partijen in een debat in Brussel hun standpunt over het kernwapenbeleid.

Stiltecirkels voor herdenking Nakba - organiseer mee!

Op 15 mei 2019 worden in verschillende Belgische steden en gemeenten stiltecirkels gehouden, om de Palestijnse 'Nakba' te herdenken. Ca. 750.000 Palestijnen vluchtten in 1948 uit hun huizen en dorpen. Het overgrote deel van hen kon nooit meer terugkeren.

Conferentie: European Perspectives on Remote Warfare

Op 15 mei 2019 organiseren PAX Nederland en Chatham House in Brussel een conferentie over de Europese kijk op ‘remote warfare’.

Nieuwe peiling: Belg verwacht ander kernwapenbeleid van volgende regering

Eén maand voor de federale verkiezingen van 26 mei 2019 toont een peiling dat de Belgische bevolking een duidelijk ander kernwapenbeleid verwacht van de volgende federale regering.

Meer dan ooit hebben we nood aan politici die dicht bij de burger staan en zich inzetten voor het algemene belang. Laten we dankbaar zijn voor de vrouwen en mannen die bereid zijn hun deel van de verantwoordelijkheid op te nemen, door een publiek mandaat uit te oefenen, of door zich anders in te zetten in de samenleving.

De bisschoppen van België (De Standaard, 26 april 2019)