E-week Pax Christi Vlaanderen - week 16 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 16 - van 15 tot 21 april 2019

Het team en bestuur van Pax Christi wensen alle e-weeklezers een Zalig Paasfeest!

Bezinning bij Pasen: Sta op om weer te leven

Met de reflectie bij Paaszondag sluit Pax Christi International een reeks van negen bezinningen af die Paul Lansu schreef voor de vastenperiode.

Nationaal kernwapendebat met politieke partijen

Op 23 april 2019 organiseert de Belgische Coalitie tegen Kernwapens in Brussel een nationaal kernwapendebat, met deelname van de Vlaamse politieke partijen. Inleiding door ICAN-directeur Beatrice Fihn.

President Tshisekedi, luister naar Congolese jongeren!

De jongeren van Africa Reconciled spreken de hoop uit dat hun nieuwe president, meer dan zijn voorganger, zal luisteren naar de schreeuw van de jonge Congolese bevolking voor positieve verandering in Congo.

Voor een pestvrije samenleving

Heb jij al te maken gehad met pesten? Pax Christi Vlaanderen biedt weerwerk, maar alleen kan niemand deze problematiek de baas. Daarom werkt ze samen met anderen om te sensibiliseren en te wegen op het beleid. Jouw steun is hierbij welkom!

Israeli-Palestinian Memorial Day Ceremony via livestream

Op 7 mei 2019 kan je bij Pax Christi Vlaanderen via livestreaming de ceremonie meemaken ter gelegenheid van Memorial Day.

'Meningen over Congo' - Symposium in Kortenberg

Op 1 mei 2019 organiseert de Wereldraad Kortenberg een Congo Symposium onder de noemer ‘Meningen over Congo’.

Lezing: Het koloniale verleden door een kritische bril

Op dinsdag 4 juni 2019 organiseert VormingPlus Oost-Brabant een lezing met Nadia Nsayi.

Bruggen bouwen: workshops over geweldloosheid

Op zaterdag 4 mei 2019 heeft in Brussel de derde editie plaats van 'Bruggen bouwen, in plaats van muren', een reeks Nederlandstalige en Franstalige workshops over geweldloosheid.

De verzoening in Zuid-Afrika ging uit van Mandela. De verzoening in Noord-Ierland begon van onderuit bij de slachtoffers van de burgeroorlog (niet toevallig heet het akkoord van 1998 het Goedevrijdagakkoord). Het grootste verzoeningsproject van de geschiedenis, de Europese eenwording na de Tweede Wereldoorlog en de EU, begon met pleidooien van Franse politici Robert Schuman en Jean Monnet (niet toevallig twee vurige christenen). Ook voor deze tijd is verzoening dringend nodig. Ze zal ook nu niet uitgaan van wie zich populistisch aan de macht vastklampt.

Mark Van de Voorde, vrtNWS