E-week Pax Christi Vlaanderen - week 15 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 15 - van 8 tot 14 april 2019

Het Europa dat wij willen: Europees manifest

Op 3 april 2019 bracht Pax Christi International een manifest uit: 'Het Europa dat wij willen'.

Geen licht zonder schaduw in de gevangenis

Op 11 april 2019 bracht U Move 4 Peace voor de eerste maal hun voorstelling 'Geen licht zonder schaduw' in een gevangenis.

Nationaal kernwapendebat met politieke partijen

Op 23 april 2019 organiseert de Belgische Coalitie tegen Kernwapens in Brussel een nationaal kernwapendebat, met deelname van de Vlaamse politieke partijen. Inleiding door ICAN-directeur Beatrice Fihn.

Israëlische verkiezingen 2019: reactie Midden-Oostenplatform 11.11.11

Op 9 april 2019 trokken de Israëli’s opnieuw naar de stembus. Ondertussen annexeert Israël grote stukken Palestijns grondgebied. 11.11.11 reageert.

Wedstrijd Pesten-dat-kan-niet Prijs 2020 is open!

Met de 'Pesten, dat kan niet!'-prijs voor scholen zet het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten elk jaar de scholen die werk maken van het strafste antipestbeleid in de bloemetjes.

Pax Christi International: reflecties bij de vasten 2019

Gedurende de vastenperiode biedt Pax Christi International reflecties aan rond de vasten. Dit keer: reflecties voor Palmzondag en voor Goede Vrijdag.

Bruggen bouwen: workshops over geweldloosheid

Schrijf je in voor de derde editie van de vormingsdag 'Bruggen bouwen, in plaats van muren', op zaterdag 4 mei 2019 in Brussel.

Afrika Filmfestival vertoont documentaire over Lucha

Op het Afrika Filmfestival lopen op 29 en 30 april 2019 twee voorstellingen van de documentaire ‘Congo Lucha’, over de jongerenbeweging Lucha. Nadia Nsayi leidt de film in.

Als mensen het gevoel hebben dat ze worden geaccepteerd, zijn ze volslagen trouw aan het land van aankomst, meer nog dan mensen die in dat land geboren zijn, omdat er ook een zeker gevoel van dankbaarheid bij komt kijken. Het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen is een moedwillige poging om de kans op zo’n maatschappelijk evenwicht te verstoren.

 Ian Buruma (Vrij Nederland, 20 september 2018)