E-week Pax Christi Vlaanderen - week 14 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 14 - van 1 tot 7 april 2019

Nationaal kernwapendebat met politieke partijen

Op 23 april 2019 organiseert de Belgische Coalitie tegen Kernwapens in Brussel een nationaal kernwapendebat, met deelname van de Vlaamse politieke partijen. Inleiding door ICAN-directeur Beatrice Fihn.

Thema-avond: werken aan vrede in de wereld

Op 27 mei 2019 organiseren Beweging.net Sint-Niklaas, Pax Christi Vlaanderen en de parochie Tereken een thema-avond met als thema ‘Vrede in de wereld - Meer dan nodig’.

Q & A: VN-besprekingen over ‘killer robots’

Tussen maandag 25 en vrijdag 29 maart 2019 verzamelden VN-lidstaten in Genève voor een belangrijke internationale bijeenkomst over killer robots.

Pax Christi International: reflecties bij de vasten 2019

Gedurende de vastenperiode biedt Pax Christi International reflecties aan rond de vasten. Deze week, een bezinning voor de vijfde vastenzondag, 7 april 2019.

Bruggen bouwen: workshops over geweldloosheid

Op zaterdag 4 mei 2019 heeft in Brussel de derde editie plaats van 'Bruggen bouwen, in plaats van muren', een reeks Nederlandstalige en Franstalige workshops over geweldloosheid.

Er wordt gezegd: ‘De bezetting houdt Israël veilig.’ Onzin, de bezetting heeft net het tegengestelde effect. Ze voedt de haat. Ze heeft generaties Palestijnen en Israëliërs voortgebracht die elkaar enkel kennen door het vizier van een geweer. Daar moet zo snel mogelijk een einde aan komen.

Avner Gvaryahu van ‘Breaking the Silence’ (De Morgen, 5 april 2019)