E-week Pax Christi Vlaanderen - week 14 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 14 - van 3 tot 9 april 2017

Pax Christi-dag editie 2017

Op 17 april 2017, paasmaandag, is het de jaarlijkse Pax Christi-dag. Een dag waarop we samenkomen met vrijwilligers, sympathisanten én iedereen die ons vredeswerk wil leren kennen.

Historisch kernwapenverbod binnen handbereik in New York

Van 27 tot 31 maart 2017 vond het eerste deel van historische VN-onderhandelingen plaats die moeten leiden tot een internationaal verbodsverdrag op kernwapens. 132 landen namen deel.

Pax Christi International: ‘Nonviolence: a Style of Politics for Peace’

Op vrijdag 21 april 2017 organiseert Pax Christi International een panelgesprek over geweldloze strategieën en methodes. De focus ligt op het EU-beleid en de Europese aanpak van de conflicten in de wereld.

Methodische inspiratiedag 'participatief theater' - Migratie & Superdiversiteit

UM4P organiseert voor professionals rond migratie en etnisch-culturele minderheden een specifieke inspiratiedag om “aan den lijve” te ondervinden wat participatief theater kan betekenen in jouw werking.

Op vredestocht naar Israël en Palestina: verslag

Van maandag 3 tot woensdag 12 april 2017 trekt opnieuw een groep reizigers op vredestocht met Broederlijk Delen en Pax Christi naar Israël en Palestina. Zij brengen dagelijks verslag uit.

Réginald Moreels over Artsen Zonder Grenzen

Op vrijdag 14 april 2017 brengt Réginald Moreels in het Begijnhof van Brugge een getuigenis over zijn engagement bij Artsen Zonder Grenzen in Irak en Afrika.

Praten met Clara - theatermonoloog

Onder de werktitel ‘Praten met Clara’ werkt woordkunstenares Tine Ruysschaert aan een voorstelling over Clara van Assisi. Te zien vanaf september 2017.

Wanneer er slechts de keuze bestond tussen lafheid en geweld, dan zou ik geweld aanraden.... Ik geloof echter dat geweldloze weerstand oneindig doeltreffender is dan geweld.

Gandhi