E-week Pax Christi Vlaanderen - week 13 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 13 - 25 tot 31 maart 2019

Pax Christi op de killer robot-besprekingen in Genève

De VN-besprekingen over killer robots – van 25 tot 29 maart 2019 - vormen een belangrijke aanleiding om de strijd tegen deze wapens te belichten.

Q & A: VN-besprekingen over ‘killer robots’

Tussen maandag 25 en vrijdag 29 maart 2019 verzamelden VN-lidstaten in Genève voor een belangrijke internationale bijeenkomst over killer robots.

ikVrijwilligbeurs - jij vrijwilliger bij Pax Christi?

Pax Christ staat op 27 april 2019 op de ikVRIJWILLIG-beurs in Antwerpen. Wil jij ook een steentje bijdragen aan de vrede? Of zoek je gewoon een fijne tijdsbesteding? Kom zeker langs.

Pax Christi Vlaanderen verwelkomt Belgische oproep 'killer robots' te verbieden

Doorbraak voor verbod op 'killer robots': op 23 maart 2019 kondigde minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Reynders aan dat België binnen Verenigde Naties zal ijveren voor een internationaal verbod.

Pax Christi International: reflecties bij de vasten 2019

Gedurende de vastenperiode biedt Pax Christi International reflecties aan rond de vasten. Deze week: de vierde zondag.

Bruggen bouwen: ateliers over geweldloosheid

Schrijf je in voor de derde editie van 'Bruggen bouwen, in plaats van muren', een reeks Nederlandstalige en Franstalige ateliers over geweldloosheid, op zaterdag 4 mei 2019 in Brussel.

Congo heeft niet gekozen voor de relatie met België. Maar het verleden is het verleden, die relatie is er. Wat mij interesseert, is dat we dat gedeelde verleden omzetten in een gemeenschappelijke toekomst. Daar heb ik nood aan, niet aan excuses.

Denis Mukwege (De Morgen, 29 maart 2019)