E-week Pax Christi Vlaanderen - week 12 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 12 - van 18 tot 24 maart 2019

Killer robots: robotica-experts luiden de alarmbel

Op dinsdag 19 maart 2019 gaven twee internationale robotica-experts tijdens een ronde tafel in het parlement toelichting over ‘killer robots’.

22 maart: blijven streven naar verbondenheid en veerkracht

Op 22 maart 2019 herdacht België de terreuraanslagen van precies drie jaar geleden.

Kernontwapening: nog steeds ‘werk in uitvoering’

"Dat er nog steeds meer dan 14.575 kernwapens zijn, in handen van enkele landen, is de grootste morele uitdaging van onze tijd": een reflectie van Paul Lansu over de Kerk en kernontwapening.

'Hoor je de stilte niet' - PAX over Utrecht na het geweld

Op 18 maart 2019 werd ook Nederland opgeschrikt door een aanslag. PAX-directeur Jan Gruiters schreef een reactie op dit redeloze geweld.

Afrika Filmfestival vertoont documentaire over Lucha

Op het Afrika Filmfestival lopen op 29 en 30 april 2019 twee voorstellingen van de documentaire ‘Congo Lucha’, over de jongerenbeweging Lucha. Nadia Nsayi leidt de film in.

Congolese avond in Kortrijk

Op vrijdag 12 april 2019 organiseren Oxfam Kortrijk en de Stad Kortrijk een Congolese avond, met medewerking van Nadia Nsayi.

Pax Christi International: reflecties bij de vasten 2019

Gedurende de vastenperiode biedt Pax Christi International reflecties aan rond de vasten. Lees hier de bezinning voor zondag 24 april.

We moeten de jihad van liefde verderzetten. Die boodschap van menselijkheid moet duidelijk zijn. Het gaat om onze menselijke waardigheid, onze fundamentele waarden als mens. Daarover valt niet te onderhandelen.

Mohamed El Bachiri, 22 maart 2019