E-week Pax Christi Vlaanderen - week 11 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 11 - van 13 tot 19 maart 2017

Pax Christi-dag editie 2017

Op 17 april 2017, paasmaandag, is het de jaarlijkse Pax Christi-dag. Een dag waarop we samenkomen met vrijwilligers, sympathisanten én iedereen die ons vredeswerk wil leren kennen.

De Grote Nucleaire Verwarring: Wil België wel af van kernwapens

Eind maart 2017 starten 123 VN-lidstaten onderhandelingen over een nieuw kernwapenverbod. België zal deze onderhandelingen boycotten. Willem Staes schreef er een opiniebijdrage over voor MO*

Zes jaar oorlog in Syrië

Op 15 maart 2017 heeft Syrië zes oorlogsjaren achter de rug. Geld voor heropbouw kan alleen onder welomlijnde voorwaarden naar het Assad-regime gaan, zegt een coalitie van meer dan 80 ngo's.

Killer robots moeten verboden worden voor het te laat is

De federale regering moet op internationaal niveau pleiten voor een preventief verbod op de zogenoemde 'killer robots'. Dat zeggen Willem Staes en Daan Kayser in een opiniebijdrage voor Knack.

Israël & Palestina, de kaarten op tafel: gespreksavond met Brigitte Herremans

Op woensdag 29 maart 2017 spreekt Brigitte Herremans over 'Israël en Palestina, de kaarten op tafel'.

Lessenreeks: Israël en Palestina voor beginners

50 jaar al duurt de bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël. In een driedelige lessenreeks bieden Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen meer inzicht in deze situatie.

Federaal parlement over Belgische positie VN-onderhandelingen kernwapenverbod

Het federale parlement buigt zich op 14 maart 2017 over de vraag of België moet deelnemen aan historische VN-onderhandelingen over een kernwapenverbod.

Jongerenambassadeur voor de vrede over stereotypes en vooroordelen

Wat maken vrouwen mee - die ook in in België leven - maar als vluchteling uit een ver land komen? Babs Mertens schreef erover op DeRedactie.

De keuze is eigenlijk simpel. Of we stappen in de neerwaartse spiraal van geweld die geweld oproept. Of in de opwaartse spiraal van geweld die liefde ontketent. Liefde die alles overstijgt.

Kristin Verellen, die haar partner verloor bij de aanslag in Maalbeek.
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/binnenland/2.44351/1.2662504