E-week Pax Christi Vlaanderen - week 10 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 10 - van 4 tot 10 maart 2019

Pax Christi International: reflecties bij de vasten 2019

Gedurende de vastenperiode biedt Pax Christi International reflecties aan rond de vasten, en kan je je eigen inspiraties rond vrede, rechtvaardigheid en geweldloosheid delen op social media.

Gespreksavond: 'De impact van onze koloniale geschiedenis op de huidige samenleving'

Op vrijdag 22 maart 2019 organiseert WARP vzw in Sint-Niklaas een gespreksavond over 'De impact van onze koloniale geschiedenis op de huidige samenleving'.

Een woord van dank bij het overlijden van Herman Docx

Op 6 maart 2019 overleed Herman Docx. Hij was vanaf halfweg de jaren ’80 tot een heel eind in de jaren 2000 een graag geziene vrijwillige medewerker van Pax Christi Vlaanderen.

Stiltecirkels voor herdenking Nakba - organiseer mee!

Op 15 mei 2019 worden in verschillende Belgische steden en gemeenten stiltecirkels gehouden, om de Palestijnse 'Nakba' te herdenken. Ca. 750.000 Palestijnen vluchtten in 1948 uit hun huizen en dorpen. Het overgrote deel van hen kon nooit meer terugkeren.

Seminarie: Peace Building in an Age of Rage

Op 12 maart 2019 neemt Pax Christi International in Brussel deel aan ‘Peace Building in an Age of Rage’, een seminarie van het European Network on Religion and Belief.

Elke keer dat een vrouw voor zichzelf opkomt, komt zij, onbewust misschien en zonder het te claimen, op voor alle vrouwen.

Maya Angelou