E-week Pax Christi Vlaanderen - week 10 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 10 - van 7 tot 13 maart 2016

Vijf jaar protesten in Syrië - Q & A

Vijf jaar na de vreedzame burgerprotesten is Syrië synoniem gewonden van een uitzichtloze oorlog en massale vluchtelingenstromen. Maar toch is de geest van het verzet niet helemaal gebroken: burgers blijven opkomen voor hun basisrechten.

Junior College: Interreligieuze perspectieven op conflict en vrede

Het Junior College project “Interreligieuze perspectieven op conflict en vrede” richt zich op leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs.

Benefietconcert voor Arkgemeenschap Moerkerke-Brugge

Op zaterdag 21 mei 2016 brengt Sigiswald Kuijken viool- en cellosonates van Bach in een benefietconcert voor de Arkgemeenschap Moerkerke-Brugge.

Vredeswake Langemark: vrouwenkracht is vredesmacht

De editie van 28 februari 2016 van de reeks vredeswakes in Langemark bracht een groep sterke vrouwen bijeen: in vredesopbouw kunnen zij het verschil maken.

Tekenen van hoop voor Syrië: campagne van Pax Christi International

Vijf jaar geleden begon de gewelddadige onderdrukking van het vreedzaam verzet in Syrië. Vandaag lijkt de situatie schrijnender dan ooit. Pax Christi International lanceert daarom een campagne 'Tekenen van hoop voor Syrië', die loopt van 15 tot 20 maart 2016.

De grote democratische projecten van de westerse beschaving zijn meer dan een modus vivendi. Het zijn geen lauwe politieke compromissen, maar ethische projecten van gemeenschapsvorming, waarin niet alleen vrijheid en gelijkheid, maar ook broederlijkheid wordt nagestreefd.

Dries Deweer in 'Verdrijft angst onze democratie?' (DeRedactie, 7 maart 2016)