E-week Pax Christi Vlaanderen - week 10 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 10  - van 6 tot 12 maart 2017

Killer Robots moeten verboden worden voor het te laat is

Een resolutie over Killer Robots van Groen/Ecolo roept de federale regering op om op internationaal niveau te pleiten voor een preventief verbod, en zelf een nationaal verbod in te stellen

Koningspaar ontvangt 'Vredesvrouwen'

Op Internationale Vrouwendag ontvingen koning Filip en koningin Mathilde een vijftigtal 'Vredesvrouwen' op het paleis in Brussel.

Z in de wereld

'Z in de wereld' is een nieuwe reeks op Kanaal Z met verhalen over het werk van ngo's. 11 ngo’s 25 keer op Kanaal Z. Ontdek de trailer.

Zuidcafé met focus op Israël en Palestina: 'De Olympische spelen van het lijden'

Op dinsdag 14 maart 2017 heeft in de Roma het eerste Zuidcafé van 2017 plaats. De focus ligt op Israël en Palestina.

37ste Romerodag in Brugge

Op zaterdag 18 maart 2017 heeft in Brugge voor de 37ste maal de Romerodag plaats.

Olijven en dadels: vreedzaam verzet in Palestina en Israël

Op vrijdag 10 maart 2017 organiseert ‘Olijven en dadels’ in Oostende een gespreksavond over Vreedzaam verzet in Palestina en Israël.

Boekvoorstelling: Vrij Verdraagzaam Weerbaar

Een jaar na de aanslagen in Brussel en Zaventem, op 22 maart 2017, stelt Mark Van de Voorde in de Sint-Andriesabdij (Zevenkerken) zijn boek 'Vrij Verdraagzaam Weerbaar – Spiritualiteit van geweldloosheid' voor.

Als we niet de juiste dingen planten, zullen we de foute dingen oogsten. Dat spreekt voor zich. Daar hoef je geen briljant biochemicus voor te zijn of een IQ van 150 voor te hebben. Gewoon gezond verstand zegt je dat je vriendelijk, minzaam moet zijn. Wees minzaam.

Maya Angelou