Image
21 april no nukes kleine brogel

Nationale Actie Kleine Brogel

België biedt al 60 jaar onderdak aan VS-kernbommen in Kleine Brogel, zondere enig democratisch debat. Officieel is ons land een niet-kernwapenstaat, maar we bewaren wel kernwapens die we met eigen gevechtsvliegtuigen moeten inzetten als daartoe beslist wordt. Het wordt hoog tijd dat we onze beleidsmakers duidelijk maken dat we geen kernbommen willen in België!

Op 21 april organiseert PAx Christi Vlaanderen, samen met de Belgische Coalitie tegen Kernwapens, een nationale actie tegen de komst van nieuwe kernwapens op de militaire vliegbasis Kleine Brogel. De nucleaire B61-bommen van het Amerikaanse leger zouden voor het eind van dit jaar vervangen worden door hun gemoderniseerde variant, de B61-12.

Het streven naar mondiale vrede begint met ontwapening. Daarom willen we samen met onze partnerorganisaties een krachtig statement maken tegen de komst van deze nieuwe vernietigingswapens in Kleine Brogel in het streven naar een wereld vrij van kernwapens. Onze missie begint met de ontwapening van het Belgische grondgebied als eerste doel. We eisen een verbod op de modernisering van de verouderde kernbommen en een terugtrekking van de wapens die momenteel nog opgeslagen liggen in de vliegbasis. Op deze manier willen we als coalitie en België een voortrekkersrol spelen in de wereldwijde ontmanteling van kernwapens.

Iedereen die zich betrokken voelt en een impact wil hebben op het Belgische beleid met betrekking tot kernwapens, is van harte welkom om deel te nemen aan de actie. 

Laat samen met ons je stem horen voor een veiligere en vreedzamere wereld. Zo kunnen we het verschil maken en streven naar een veilige toekomst voor iedereen zonder de dreiging van kernwapens.

Startdatum
Einddatum
Adres

3990 Kleine-Brogel
België