Webinar 'Een goede klassfeer, ook in Coronatijden' (2) | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet: Deze wandeling is volgeboekt.

19 september 2020

Op zaterdag 19 september organiseert Vredesstad Ieper een conferentie naar aanleiding van de 75ste herdenking van de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

19 september 2020

Tijdens het dakfestival DAKKAN in Antwerpen palmt Gastvrij Antwerpen het dak van Mundo-A in met de prachtige verhalen over thuis zijn en thuis komen, migratie, gastvrijheid, ...

23 september, 2020 - 14:00

Webinar 'Een goede klassfeer, ook in Coronatijden' (2)

Leerlingen die wekenlang met elkaar in de clinch liggen, twee groepen die tegenover elkaar staan, een meningsverschil dat maar niet opgelost geraakt en de sfeer verziekt... Herkenbaar?  'Wapen' je dankzij deze online vorming voor leerkrachten en klastitularissen.

Annemarie Gielen, algemeen directeur bij Pax Christi Vlaanderen en experte conflicthantering, begeleidt deze interactieve webinar. In de loop van twee online sessies leer je geweld herkennen en hoe je daarop kan reageren, oefen je jezelf in communicatie en krijg je heel wat concrete handvaten mee om positief op een conflict in de klas te reageren. We maken uitgebreid de tijd om ook met jou concrete conflictsituaties aan de slag te gaan.

Het schooljaar 2020 - 2021 wordt een schooljaar met heel wat uitdagingen. De vele Coronamaatregelen zorgen voor heel wat frustraties en leiden indirect tot nieuwe conflictsituaties. Leerkracht zijn, blijft een enorm mooi en ontzettend belangrijk beroep, maar het wordt er niet makkelijker op. Dankzij deze online sessies kan je alvast rekenen op extra praktische ondersteuning.

Dit webinar bestaat uit twee delen, een eerste sessie op 16 september en deze tweede sessie op 23 september

Praktische info

Ja, ik doe mee