Vredeswandeling Haacht | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

18 oktober 2022

Racisme en uitsluiting beginnen bij vooroordelen. In 'Ik weiger te haten. Over mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden' beschrijft Geert Vervaele dit fenomeen. Kom mee praten over hoe jij dit ervaart! En leer zelf hummus maken.

23 oktober 2022

Op 23 oktober is het weer zover! Dan stappen we met duizenden door de straten van Brussel voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. Kom jij ook mee?

1 oktober, 2022 - 10:15

Vredeswandeling Haacht

De lokale Pax Christi groep Haacht organiseert de 7de Vredeswandeling in het groen rond Haacht.

Niet zomaar een wandeling, maar één die tijd maakt om letterlijk en figuurlijk halt te houden bij thema’s oorlog en vrede, bruggen bouwen, respect en verdraagzaamheid, vergeving en verzoening.

De oorlogsmonumenten op het parcours zijn niet enkel een herinnering aan de oorlog in het verleden maar ze zijn stille getuigen die ons oproepen om ook vandaag te werken aan vrede.

Vrede in die zin dat vrede meer is dan afwezigheid van oorlog. Vrede heeft te maken met de keuzes die we zelf maken bij lastige situaties, meningsverschillen, kleine of grotere conflicten. Niet alleen veraf, maar ook kortbij.

Daarom vertellen we concrete verhalen van mensen die de moed vonden om in te gaan tegen de normale vergeldingsdrang want ze kozen er voor om geweld met liefde te beantwoorden.

Niet naïef, maar heel moedig want in de breuklijnen van het leven, door het aangedane geweld, kan ook een positief verzet ontstaan van solidariteit, respect en vriendschap.

Praktisch

  • Zaterdag 1 oktober.
  • Vertrek aan het station van Haacht om 10:15 - Einduur voorzien rond 17:00.
  • Een groene lus van 16 km via de oevers van de Dijle naar de Hansbrug en de Antitankgracht. De weg voert langs het Haachts Broek en het Herdenkingsbos met de Vredesboom terug naar de vertrekplaats.
  • Wandelaars die een halve dag willen meestappen kunnen om 13:00 afronden of aansluiten aan het kasteel van Roost.
  • Picknick en drank voorzien.

Wandel je mee? Graag vooraf een seintje aan wiesbeckers@live.be of luc.taverniers@telenet.be 016/608936