Vredeswandeling Haacht | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

18 oktober 2022

Racisme en uitsluiting beginnen bij vooroordelen. In 'Ik weiger te haten. Over mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden' beschrijft Geert Vervaele dit fenomeen. Kom mee praten over hoe jij dit ervaart! En leer zelf hummus maken.

23 oktober 2022

Op 23 oktober is het weer zover! Dan stappen we met duizenden door de straten van Brussel voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. Kom jij ook mee?

18 september, 2021 - 10:15

Vredeswandeling Haacht

Een wandeling in het groen rond Haacht: een mooie afsluiter van de zomer. Niet zomaar een wandeling, maar één die tijd maakt om letterlijk en figuurlijk halt te houden bij thema's als oorlog en vrede, bruggen bouwen, en vergeving en verzoening. Niet veraf, maar kortbij. Vrede staat centraal.

Dit jaar sluiten we ons aan bij de oproep van Pax Christi Vlaanderen en de Belgische Coalitie tegen Kernwapens aan de Belgische regering om het internationaal Kernwapenverbodsverdrag te ondertekenen.

De Vredeswandeling gaat voor de 6de keer door. Wandel mee langs een groene lus van ongeveer 16 km via de oevers van de Dijle naar de Hansbrug en de Antitankgracht. Op verschillende plaatsen luisteren we naar inspirerende teksten. De weg voert langs het Haachts Broek en het Vredesbos terug naar de vertrekplaats.

Praktisch

  • Zaterdag 18 september 2021.
  • Vertrek aan het station van Haacht om 10:15 - Einduur voorzien rond 17:00.
  • Wandelaars die een halve dag willen meestappen kunnen om 13:00 afronden of aansluiten aan het kasteel van Roost (picknickmoment, Roostweg, zijstraat van Keerbergsesteenweg).  
  • Picknick en drank zelf meebrengen. Vergeet je mondmasker niet voor de plaatsen waar het nodig is.

Wandel je mee?

Graag vooraf een seintje aan wiesbeckers@live.be of luc.taverniers@telenet.be of op 016/608936.