Vredeswandeling Haacht | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
22 september 2021

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12).

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi Vlaanderen, gaat voor in deze oecumenische vredesdienst.

18 september, 2021 - 10:15

Vredeswandeling Haacht

Een wandeling in het groen rond Haacht: een mooie afsluiter van de zomer. Niet zomaar een wandeling, maar één die tijd maakt om letterlijk en figuurlijk halt te houden bij thema's als oorlog en vrede, bruggen bouwen, en vergeving en verzoening. Niet veraf, maar kortbij. Vrede staat centraal.

Dit jaar sluiten we ons aan bij de oproep van Pax Christi Vlaanderen en de Belgische Coalitie tegen Kernwapens aan de Belgische regering om het internationaal Kernwapenverbodsverdrag te ondertekenen.

De Vredeswandeling gaat voor de 6de keer door. Wandel mee langs een groene lus van ongeveer 16 km via de oevers van de Dijle naar de Hansbrug en de Antitankgracht. Op verschillende plaatsen luisteren we naar inspirerende teksten. De weg voert langs het Haachts Broek en het Vredesbos terug naar de vertrekplaats.

Praktisch

  • Zaterdag 18 september 2021.
  • Vertrek aan het station van Haacht om 10:15 - Einduur voorzien rond 17:00.
  • Wandelaars die een halve dag willen meestappen kunnen om 13:00 afronden of aansluiten aan het kasteel van Roost (picknickmoment, Roostweg, zijstraat van Keerbergsesteenweg).  
  • Picknick en drank zelf meebrengen. Vergeet je mondmasker niet voor de plaatsen waar het nodig is.

Wandel je mee?

Graag vooraf een seintje aan wiesbeckers@live.be of luc.taverniers@telenet.be of op 016/608936.