Vredeswandeling Haacht | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet: Deze wandeling is volgeboekt.

19 september 2020

Op zaterdag 19 september organiseert Vredesstad Ieper een conferentie naar aanleiding van de 75ste herdenking van de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

19 september 2020

Tijdens het dakfestival DAKKAN in Antwerpen palmt Gastvrij Antwerpen het dak van Mundo-A in met de prachtige verhalen over thuis zijn en thuis komen, migratie, gastvrijheid, ...

26 september, 2020 - 10:15

Vredeswandeling Haacht

Een wandeling in het groen om en rond Haacht. Niet zomaar een wandeling, maar één die tijd maakt om letterlijk en figuurlijk halt te houden bij thema's oorlog en vrede, bruggen bouwen, vergeving en verzoening.

De Vredeswandeling gaat reeds voor de 5de keer door. Wandel mee langs een groene lus van 16 km via de oevers van de Dijle naar de Hansbrug en Antitankgracht. Deze werd gegraven in 1939 voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en maakte deel uit van de verdedigingslinie Koningshooik-Waver. De weg voert langs het Haachts Broek terug naar de vertrekplaats.

Vrede staat centraal. Sta samen met andere wandelaars stil bij het thema en luister naar teksten over oorlog en vrede, bruggen bouwen, vergeving en verzoening. Niet veraf, maar kortbij.

Praktisch

Zaterdag 26 september

Vertrek aan het station van Haacht om 10:15 - Einduur voorzien rond 17:00. Wandelaars die een halve dag willen meestappen kunnen om 13:00 afronden of aansluiten aan het kasteel van Roost (picknickmoment).  

Picknick en drank meebrengen.

Mondmasker is verplicht voor momenten er geen 1,5 m afstand kan bewaard

Kom je mee? Geef dan een seintje aan Wies Beckers via: wiesbeckers@live.be of 016608936