Vredesconferentie: No more Hiroshima, No more Nagasaki! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
19 september 2020

Journalist Guy Poppe gidst je door Antwerpen en brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. Opgelet: Deze wandeling is volgeboekt.

19 september 2020

Op zaterdag 19 september organiseert Vredesstad Ieper een conferentie naar aanleiding van de 75ste herdenking van de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

19 september 2020

Tijdens het dakfestival DAKKAN in Antwerpen palmt Gastvrij Antwerpen het dak van Mundo-A in met de prachtige verhalen over thuis zijn en thuis komen, migratie, gastvrijheid, ...

19 september, 2020 - 14:00

Vredesconferentie: No more Hiroshima, No more Nagasaki!

Op zaterdag 19 september organiseert Vredesstad Ieper een conferentie naar aanleiding van de 75ste herdenking van de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

Op 5 en 9 augustus vonden wereldwijd activiteiten plaats om de gevallen slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki te herdenken. De verschrikkelijke gevolgen van de atoombomaanvallen toonden aan dat kernwapens onmenselijk zijn en nooit meer gebruikt mogen worden. Wereldwijd roepen activisten, burgers, politici, overheden de kernwapenstaten op om zich volledig te ontdoen van hun kernwapens. Toch stellen we vast dat er vandaag nog steeds meer dan 13.000 kernwapens aanwezig zijn, de uitgaven van kernwapenstaten aan hun arsenalen toenamen in 2019 en de nucleaire afschrikking weer een voorname plek krijgt in veiligheidsbeleid. 

Tijdens de conferentie wordt er daarom een blik geworpen op het verleden om een beter begrip te krijgen over waar we vandaan komen. Vervolgens zal ook het nieuwe Verbodsverdrag op kernwapens, dat mee tot stand kwam door de Nobelprijslaureaat ICAN, besproken worden en welke rol België te spelen heeft om ervoor te zorgen dat de wereld bevrijd wordt van de kernwapens.

De conferentie is gratis, maar reserveren is verplicht.

Het volledige programma: