Vormingssessie - Uitgedaagd door de Ander | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

18 oktober 2022

Racisme en uitsluiting beginnen bij vooroordelen. In 'Ik weiger te haten. Over mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden' beschrijft Geert Vervaele dit fenomeen. Kom mee praten over hoe jij dit ervaart! En leer zelf hummus maken.

23 oktober 2022

Op 23 oktober is het weer zover! Dan stappen we met duizenden door de straten van Brussel voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. Kom jij ook mee?

22 september, 2021 - 14:00

Vormingssessie - Uitgedaagd door de Ander

'Uitgedaagd door de ander' verwijst tevens naar de evangelische opdracht: “Alles wat gij wilt dat de mensen voor u doen, doet dat ook voor hen” (Mattheus 7, 12). Christenen zijn zorgdragers en bruggenbouwers. Het openstaan voor de andere mens bevordert de broederlijkheid en menselijke waardigheid van ieder mens. Aan vrede en verzoening werken is een taak van ieder mens. Welke zijn de drijfveren van zinzoekend en zingevend vredeswerk?

In deze bezinning zoeken wij mede door duiding van de actualiteit naar inspiratie en opdracht voor het vredeswerk vandaag en maken kennis met de internationale katholieke vredes- en verzoeningsbeweging Pax Christi.

Deze vormingsssie wordt begeleid door E.H. Paul Lansu Pax Christi International, Pax Christi Vlaanderen en Attent - het Netwerk voor maatschappelijke inzet van het bisdom Antwerpen op uitnodiging van OKRA.

Praktisch

  • Woensdag 22 september 2021 om 14 uur.
  • Parochiezaal De Mikman, Tolhuisstraat 32 te Schelle
  • Gratis. Zonder inschrijving.