Virtuele Youth Conference on Killer Robots | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 december 2020

Elk jaar benoemt Pax Christi twee Ambassadeurs voor de Vrede. Mensen die zich in onze ogen op bijzondere wijze inzetten voor een geweldloze en rechtvaardige samenleving.

12 december 2020

De International Student Conference van Japen organiseert op 12 december in samenwerking met de Campaign to Stop Killer Robots een online jeugdconferentie met deelnemers en sprekers v

24 februari 2021

Op deze studiedag wordt gereflecteerd over de vraag wat de coronacrisis voor gevolgen heeft voor ons nadenken over de ethiek van oorlog en vrede.

12 december, 2020 - 10:30

Virtuele Youth Conference on Killer Robots

De International Student Conference van Japen organiseert op 12 december in samenwerking met de Campaign to Stop Killer Robots een online jeugdconferentie met deelnemers en sprekers van over de hele wereld.

En ook de Belgische jeugd ligt wakker van de gevaren van killer robots. Zoveel was duidelijk toen de Campaign to Stop Killer Robots in juni 2020 laureaat van de Vredesprijs van Ieper werd. Meer dan 90% van de uitgebrachte stemmen kwamen van jongeren. Dit is een duidelijke boodschap aan onze regering: doe iets aan killer robots!

Daarom zal Fien Bosteels tijdens de conferentie komen spreken over waarom zij het belangrijk vindt om killer robots te verbieden. Fien deed vorig jaar stage bij Pax Christi en leerde toen voor het eerst over het bestaan van killer robots. Een thema dat ze sindsdien van dichtbij is blijven volgen.

Naast jongeren zullen er ook medewerkers van de Japanse overheid en van de Verenigde Naties komen uitleggen wat zij doen aan het probleem van killer robots.

Wil je graag meer te weten komen? Volg dan mee de conferentie op zaterdag 12 december 2020 om 10u30 (Belgische tijd) via Zoom. Inschrijven doe je best op voorhand via de link onderaan.

Samen zeggen we stop tegen tegen killer robots!

Praktisch

Waar: via Zoom
Wanneer: 12 december van 10u30-12u30 
Inschrijven kan via https://bit.ly/2JBBqWF