Tentoonstelling: No More Hibakusha! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
4 augustus 2021

De Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi doen mee aan de traditie van stille wakes van Vrouwen in 't Zwart om de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki te herdenken. Deze tragedie mag nooit meer gebeuren!

26 september 2021

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch liggen er nog steeds kernwapens van de VS gestationeerd in België. Op 26 september komen we samen met andere landen in Europa in actie om duidelijk te maken dat die kernwapens hier niet langer welkom zijn.

29 september 2021

E.H. Paul Lansu, bestuurslid van Pax Christi, gaat voor.

1 augustus, 2021 - 15:00

Tentoonstelling: No More Hibakusha!

Kernwapens lijken in België ver weg voor wie na de Koude Oorlog geboren is. Toch wordt er nu nog steeds gigantisch geïnvesteerd in massavernietigingswapens. Dat dit geld niet naar jeugd, onderwijs, gezondheid of klimaat gaat, is een keuze. Het betekent een zware hypotheek op toekomstige generaties.

Japan is een land met een ingrijpende nucleaire geschiedenis (Hiroshima, Nagasaki, Fukushima). Daar ondervinden jongeren hoe de gevolgen letterlijk generaties lang doorwerken. Niet alleen gezondheid maar ook discriminatie van zij die de atoombommen overleefden (de Hibakusha) is een grote zorg.

De Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi Vlaanderen nodigden jonge Japanse kunstenaars uit. Deze tentoonstelling is opgebouwd rond de thematiek van een kernwapenvrije toekomst. Hoe beleven jonge Japanners hun geschiedenis? Hoe kijken ze vandaag naar kernwapens? Ontdek hun gedroomde toekomst zonder kernwapens

  • Wanneer: Hele maand augustus – de kerk is toegankelijk tijdens de vaste openingsuren (di-zo van 13u30 tot 16u30)
  • Waar: Sint-Michiels Vredeskerk in Leuven
  • Vrije donatie

Foto (publiek domein): Hiroshima na de bom