Tentoonstelling: No More Hibakusha! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 november 2021

Op 10 november is de Campaign to Stop Killer Robots in België! We gaan samen met hen in gesprek over de noodzaak van een verbod op killer robots.

11 november 2021

Vrede heeft Vrouwen nodig

Het standbeeld wordt op 11 november 2021 onthuld in Leuven, op het Benedenplein - Jeanne Devosplein achter het station.

11 november 2021

De stad Ieper reikt om de 3 jaar een Vredesprijs uit aan een persoon of project dat vrede een stapje dichterbij brengt.

31 augustus, 2021 - 13:30

Tentoonstelling: No More Hibakusha!

Kernwapens lijken in België ver weg voor wie na de Koude Oorlog geboren is. Toch wordt er nu nog steeds gigantisch geïnvesteerd in massavernietigingswapens. Dat dit geld niet naar jeugd, onderwijs, gezondheid of klimaat gaat, is een keuze. Het betekent een zware hypotheek op toekomstige generaties.

Japan is een land met een ingrijpende nucleaire geschiedenis (Hiroshima, Nagasaki, Fukushima). Daar ondervinden jongeren hoe de gevolgen letterlijk generaties lang doorwerken. Niet alleen gezondheid maar ook discriminatie van zij die de atoombommen overleefden (de Hibakusha) is een grote zorg.

In het kader van de herdenkingen van de atoombom op Hiroshima en Nagasai op 6 en 9 augustus nodigen De Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi Vlaanderen jonge Japanse kunstenaars uit. Deze tentoonstelling is opgebouwd rond de thematiek van een kernwapenvrije toekomst. Hoe beleven jonge Japanners hun geschiedenis? Hoe kijken ze vandaag naar kernwapens? Ontdek hun gedroomde toekomst zonder kernwapens

  • Wanneer: Hele maand augustus – de kerk is toegankelijk tijdens de vaste openingsuren (di-zo van 13u30 tot 16u30)
  • vernissage met receptie op zondag 1 augustus met vredeskansel door Els de Groen, orgelconcert op het nieuwe Contiusorgel.
  • Waar: Sint-Michiels Vredeskerk, Naamsestraat 59 te Leuven
  • Vrije donatie

 

Foto (publiek domein): Hiroshima na de bom