Stiltecirkel voor Oekraïne met korte inleiding - Westmalle | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

18 oktober 2022

Racisme en uitsluiting beginnen bij vooroordelen. In 'Ik weiger te haten. Over mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden' beschrijft Geert Vervaele dit fenomeen. Kom mee praten over hoe jij dit ervaart! En leer zelf hummus maken.

23 oktober 2022

Op 23 oktober is het weer zover! Dan stappen we met duizenden door de straten van Brussel voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. Kom jij ook mee?

24 september, 2022 - 17:00

Stiltecirkel voor Oekraïne met korte inleiding - Westmalle

Sinds 26 maart houdt een actieve vredesgroep elke zaterdag om 17u een stiltecirkel voor vrede in Oekraïne, op een grasveldje bij het gemeentehuis van Westmalle. De stiltecirkel van 24 september valt op een speciaal moment: 21 september is de internationale Dag van de Vrede en 24 september markeert 7 maand oorlog in Oekraïne.

Annemarie Gielen, bewegingswerker Conflictregio’s en Fondsenwerving van Pax Christi Vlaanderen, zal hierbij aanwezig zijn. In het kader van de huidige oorlog zal zij kort het nieuwe Manifest voor Vrede toelichten en iets zeggen over wat deze oorlog betekent voor de getroffen bevolking, zowel in Oekraïne als Rusland. Daarna houden we 7 minuten stilte (voor elke maand oorlog 1 minuut), afgerond met een accordeonversie van het vredeslied.

Wie wil, kan nadien nog napraten.

Praktisch:

Datum en uur: zaterdag 24 september 2022 om 17u

Locatie: grasveld aan gemeentehuis van Westmalle, Antwerpsesteenweg 246 - Westmalle.

Ter informatie: het is de intentie om vanaf september deze stiltecirkel in Westmalle maandelijks verder te laten doorgaan, de laatste zaterdag van de maand om 17u. Het initiatief startte na een oproep begin maart van Pax Christi Vlaanderen om in heel Vlaanderen stiltecirkels te organiseren.