Spiritualiteitsnamiddag: Geloven in verzoening - GEANNULEERD | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 oktober 2022

Fiets- en Picknickactie in Brussel om kernwapens België (en de hele wereld) uit te krijgen

27 november, 2021 - 14:00

Spiritualiteitsnamiddag: Geloven in verzoening - GEANNULEERD

- WEGENS NIEUWE CORONAMAATREGELEN WORDT DEZE MIDDAGLEZING GEANNULEERD -

De Gemeenschap Villers organiseert aan het begin van de Advent een Spiritualiteitsnamiddag met als thema 'Geloven in verzoening. Actuele uitdagingen voor het vredeswerk'. 

In deze bezinning aan de vooravond van de advent gaat E. H. Paul Lansu op zoek naar zinzoekend en zingevend vredeswerk. Hij vertelt over zijn vele inzichten, ervaringen en aanzetten tot vredeswerk op basis van zijn jarenlange inzet voor Pax Christi International.

Wij zoeken mede door duiding van de actualiteit naar inspiratie en opdracht voor het vredeswerk vandaag en maken kennis met de internationale katholieke vredes- en verzoeningsbeweging Pax Christi.

Christenen zijn zorgdragers en bruggenbouwers. Het openstaan voor de andere mens bevordert de broederlijkheid en menselijke waardigheid van ieder mens. Aan vrede en verzoening werken is een taak van ieder mens. Hoe bruggen bouwen en verzoening bewerken als internationale gemeenschap, als internationale beweging, als gelovige gemeenschap en als gelovige? 

Na de uiteenzetting en het gesprek is er gelegenheid tot het bijwonen van een Eucharistiviering in de Begijnhofkerk (16u30).

Praktisch:

Locatie: Zaal 'Melania', Gemeenschap Villers, Rodestraat 39 bus 2501 in 2000 Antwerpen

Tijd: van 14u tot 16u

Inschrijven kan tot 24 november 2021 door € 6 te storten op rekeningnummer  BE 32 4098 5766 0102  van Sociaal Opleidingscentrum tot Gezinsleven vzw  met vermelding Spiritualiteitsnamiddag 27-11-2021.

Voor meer informatie kan je bellen naar 03/2319845 (Gemeenschap Villers) of mailen naar gemeenschap.villers@gmail.com