Oekraïne: analyse en perspectief met Tom Sauer | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

18 oktober 2022

Racisme en uitsluiting beginnen bij vooroordelen. In 'Ik weiger te haten. Over mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden' beschrijft Geert Vervaele dit fenomeen. Kom mee praten over hoe jij dit ervaart! En leer zelf hummus maken.

23 oktober 2022

Op 23 oktober is het weer zover! Dan stappen we met duizenden door de straten van Brussel voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. Kom jij ook mee?

29 september, 2022 - 20:00

Oekraïne: analyse en perspectief met Tom Sauer

De oorlog in Oekraïne woedt verder, een vredesakkoord lijkt nog niet in zicht. Tom Sauer analyseert de crisis tijdens een avondlezing tijdens de Brugse Vredesweek.

Hoe is het zo ver kunnen komen? Een oorlog in Europa, tussen Rusland aan de ene kant en een door het Westen gesteund Oekraïne aan de andere kant. Maar vooral: hoe geraken we hieruit? Welke plek geven we Rusland in Europa, en wat met de NAVO? Zijn de geesten in Europa onherroepelijk gemilitariseerd en hoe ziet een andere, niet op confrontatie gerichte strategie er uit?

Tom Sauer is hoogleraar internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen, en bestuurder bij Pax Christi Vlaanderen en het Vlaams Vredesinstituut.

Praktisch

Datum en uur: donderdag 29 september 2022 van 20u tot 22u.

Locatie: Stadhuis van Brugge, Burg 12, 8000 Brugge

Inkom en inschrijving: gratis, maar wel graag inschrijven via deze link.

Een organisatie van Avansa regio Brugge, Vredesweek Brugge en Pax Christi Vlaanderen. 

Kijk voor de rest van het programma van de Brugse Vredesweek op deze link.