Oecumenisch Vredesgebed - Uitgedaagd door de ander | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 oktober 2022

In België is de doodstraf officieel afgeschaft. Toch zijn er vragen te stellen bij het Belgisch detentiebeleid. Want ... 'Wat als straf doodmaakt?' Staat levenslang opsluiten niet gelijk met een doodstraf? Wat met het groot aantal zelfdodingen? Luister mee naar gastspreker Koen Geens.

18 oktober 2022

Racisme en uitsluiting beginnen bij vooroordelen. In 'Ik weiger te haten. Over mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden' beschrijft Geert Vervaele dit fenomeen. Kom mee praten over hoe jij dit ervaart! En leer zelf hummus maken.

23 oktober 2022

Op 23 oktober is het weer zover! Dan stappen we met duizenden door de straten van Brussel voor een duurzame en rechtvaardige toekomst. Kom jij ook mee?

29 september, 2021 - 11:00

Oecumenisch Vredesgebed - Uitgedaagd door de ander

Op woensdag 29 september 2021 zal E.H. Paul Lansu (RK priester) voorgaan in de oecumenische vredesdienst “Uitgedaagd door de ander” in de geest van evangelische rechtvaardigheid en vrede. In de vredesliturgie kunnen mensen zich optrekken aan het woord Gods. Naast een lezing uit en uitleg bij de Heilige Schrift, is er duiding bij de actualiteit. In de dienst wordt er samen gezongen en gebeden.

Gelovigen van verschillende christelijke denominaties en alle mensen van goede wil zijn van harte welkom op deze oecumenische vredesdienst.

-------------

Het wekelijks oecumenisch middaggebed is een initiatief van de Antwerpse Raad van Kerken. 

E.H. Paul Lansu is actief bij Pax Christi International en Pax Christi Vlaanderen als bestuurslid, en eveneens bij Attent - het Netwerk voor maatschappelijke inzet van het bisdom Antwerpen. Hij heeft jarenlang samengewerkt met de Wereldraad van Kerken in Genève, voornamelijk rond de conflicten in het Midden-Oosten, en de thematiek van veiligheid en ontwapening om op internationaal vlak een verschil te maken. 

Praktisch:

Woensdag 29 september 2021 om 11u.

Protestantse Kerk 'De Brabantse Olijfberg'

Lange Winkelstraat 5, Antwerpen.

Iedereen welkom