Migrant Lives Matter (FR/NL) | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
7 december 2021

Fernand Marechal en zijn vrijwilligersgroep en Herman Van Goethem krijgen de titel van ‘Ambassadeur voor de Vrede 2021’ van Pax Christi Vlaanderen.

11 december 2021

In deze Adventsconferentie gaat E. H. Paul Lansu, vanuit zijn jarenlange ervaring bij Pax Christi International, op zoek naar zinzoekend en zingevend vredeswerk.

7 juni, 2021 - 19:00

Migrant Lives Matter (FR/NL)

De laatste 25 jaar verloren meer dan 34000 mensen het leven bij het oversteken van de Middellandse Zee om Europa te bereiken. Alleen al in de eerste maanden van 2021 waren ze met meer dan 300, een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ngo’s, VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR en het IOM trekken daarom opnieuw aan de alarmbel. Verontrustend is dat zoek- en reddingsoperaties niet of te laat op gang komen. Coördinatie tussen de verschillende instanties die hulp bieden lijkt zoek.

De avond start met een getuigenis van iemand die deze oversteek waagde.

Charles Heller is co-voorzitter van Migreurop en richtte mee Watch the Med op. Hij legt uit wat vandaag precies aan de hand is op de Middellandse Zee en hoe het anders moet: van de bewuste, dodelijke “strategische” keuzes die het EU-agentschap Frontex maakt, tot het criminaliseren van ngo’s die reddingswerk doen.

Naima Charkaoui is diensthoofd beleid bij 11.11.11. Ze publiceerde het boek 'Het opengrenzenmanifest'. Op zorgvuldige wijze fileert zij voor ons de gangbare argumenten tegen open grenzen.  Daarna laat ze ons stilstaan bij goede, verrassende redenen om te dromen van een wereld waarin grenzen - vroeg of laat - open gaan.  

Praktisch

  • Maandag 7 juni 2021 van 19.00 tot 20.45 u.
  • In Nederlands en Frans. Simultane vertaling wordt voorzien.
  • Gratis
  • Online via Zoom

Ja, ik schrijf me in voor 'Migrant Lives Matter'

logo's partners