Mensen gedenken bij Wapenstilstand - GEANNULEERD | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 december 2020

Elk jaar benoemt Pax Christi twee Ambassadeurs voor de Vrede. Mensen die zich in onze ogen op bijzondere wijze inzetten voor een geweldloze en rechtvaardige samenleving.

12 december 2020

De International Student Conference van Japen organiseert op 12 december in samenwerking met de Campaign to Stop Killer Robots een online jeugdconferentie met deelnemers en sprekers v

24 februari 2021

Op deze studiedag wordt gereflecteerd over de vraag wat de coronacrisis voor gevolgen heeft voor ons nadenken over de ethiek van oorlog en vrede.

11 november, 2020 - 11:00

Mensen gedenken bij Wapenstilstand - GEANNULEERD

De gemeente Kasterlee gedenkt het einde van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, met bezinning, getuigenis en muziek.

Dit jaar gaat daarbij bijzondere aandacht naar het einde van WWII nu 75 jaar geleden.

Paul Lansu geeft tijdens de herdenkingsdienst duiding rond de thema's 'herdenking van het einde van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de vredesthematiek in de hedendaagse context'. Het is een pleidooi om de wapens neer te leggen en “nooit meer oorlog” in de praktijk om te zetten. We vergeten niet. We gedenken.

De herdenkingsdienst op 11 november is in Kasterlee een jaarlijkse traditie. Bezinningsteksten en een getuigenis worden afgewisseld met muziek. In gewone omstandigheden is dat een  fanfare of zangkoor, maar dit jaar worden het cd's .

Paul Lansu is diocesaan priester van bisdom Antwerpen en bestuurslid bij Pax Christi Vlaanderen en Pax Christi International.

Praktisch

De herdenkingsdienst vindt plaats op 11 november, om 11 u in de kerk van Kasterlee.
Initiatiefnemer is de gemeente Kasterlee, in samenwerking met het 11 novembercomité.

Foto: Eduard Samuel/Adobe Stock