Klimaatmars 2022: Walk for your future! | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
8 december 2022

We vieren onze Ambassadeurs voor de Vrede en onze Jongerenambassadeur voor de Vrede 2022.

Onze ambassadeurs zijn dit jaar:

13 december 2022

De oorlog blijft duren in Oekraïne. Welke verschillende partijen zijn betrokken in het conflict? Wat zijn hun belangen en met welke agenda handelen ze?

23 oktober, 2022 - 13:00

Klimaatmars 2022: Walk for your future!

Ook dit jaar is er opnieuw een Klimaatmars! Pax Christi stapt natuurlijk terug mee. Want vrede en klimaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De klimaatverandering zorgt nu al voor meer conflicten, onrecht en spanningen, voor minder veiligheid en voor meer mensen die hun thuis moeten verlaten. Tegelijkertijd zorgt oorlog en de enorme wapenproductie voor een grote uitstoot van CO2. 

Daarom roepen we iedereen op om op 23 oktober, kort voor het begin van de VN-Klimaattop COP 27, af te zakken naar Brussel voor hopelijk de grootste Klimaatmars ooit. Kom jij ook?  

Actie ondernemen voor het klimaat begint met kleine stapjes. Eén of twee stappen maken al een verschil, maar samen met tienduizenden anderen kunnen al die stappen echt verandering teweegbrengen. Samen dwingen we politici om eindelijk ambitieuze, duurzame en rechtvaardige maatregelen te nemen. We stappen voor onze toekomst. We stappen om onze fundamentele rechten te laten gelden. We stappen omdat niemand mag achterblijven. 

Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Elke tiende van een graad dat de gemiddelde temperatuur niet stijgt, telt. En daar helpt het verminderen van de wapenproductie aanzienlijk bij. De klimaatcrisis is hier en nu, maar we werken samen aan een toekomst waarin mensen, hun rechten en de planeet centraal staan. We komen daarom opnieuw op straat, vastberaden en vol energie!

Praktisch

23 oktober 2022, afspraak om 13.00 u.

Noordstation, Brussel - de vredesbeweging spreekt af op de middenberm van de Bolivarlaan achter de fontein voor het noordstation (zie link onderaan)

Meer info: www.klimaatmars.be.  

Ik stap mee!

Startpunt vredesbeweging