Kickoff Vouwen voor Vrede | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
2 maart 2020

Abouna Jens is priester en monnik van de gemeenschap van Deir Mar Moussa in Syrië, toegewijd aan de dialoog tussen christenen en moslims. Op 2 maart 2020 komt hij in Antwerpen vertellen over zijn werk, zijn ervaring en begeestering.

12 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 organiseert OKRA een vastenconferentie met als thema: geloven in verzoening en de spiritualiteit van vredeswerk. Gastspreker is Paul Lansu.

17 maart 2020

Een eerste toonmoment van een theaterproject met verhalen van onrecht van jongeren uit Katana, Oost-Congo en Vlaamse jongeren met een persoonlijke band met Congo.

28 augustus, 2019 - 20:00

Kickoff Vouwen voor Vrede

Als we vrede een echte kans willen geven, moeten we ze ook een echt budget geven. Om deze oproep te ondersteunen worden over heel Vlaanderen en Brussel kraanvogels gevouwen, een symbool voor een voorspoedige en vredevolle wereld. Allen worden ze verzameld aan de IJzertoren in Diksmuide vooraleer ze op 2 oktober naar Brussel te brengen. Vrede is een feest, zeker ook zo op deze kickoff op 28 augustus.

20u Jali Kunda vzw

Percussie op djembé en doundouns onder leiding van Sidy Cissokho

20u30 Verwelkoming

20u40 Kraanvogelvertelling

Ontdek het verhaal van Sadako Sasaki en de 1.000 kraanvogels

21u Araumi Daiko (taiko) - lampionnen

We nodigen aanwezigen uit om symbolisch een lampion aan te steken en op de vijver te plaatsen. Dit onder begeleiding van Taiko-drummers, Japanse percussie

Doorlopend kan er in de vouwtent gevouwen worden.

21u30 Inzameling kraanvogels en start nocturne

De IJzertoren opent de deuren. De afgelopen maanden, weken, dagen en uren werd heel wat gevouwen. Iedereen wordt uitgenodigd om de kraanvogels te verzamelen in het net dat in de toren hangt.

Tot 23u Sterrenkijken met Astrolabiris

We dromen van vrede. Volkssterrenwacht AstroLAB zorgt voor telescopen bovenaan de IJzertoren. Speur de nachthemel af onder deskundige begeleiding.

 

Op initiatief van Pax Christi Vlaanderen, het Rodenbachfonds en Aan de IJzer

 

Praktisch

IJzertoren, IJzerdijk 49, 8600 Diksmuide

Gratis maar gelieve vooraf hier in te schrijven!

Facebook