Ik weiger te haten - boekvoorstelling in Leuven | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
6 juni 2022

Onze vrijwilligers van de Werkgroep Veiligheid en Ontwapening schreven een Manifest voor Vrede. Lanceer dit mee op onze bewegingsdag.

8 juni 2022

Het Vredeshuis Aalst organiseert een gesprek over het boek 'Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden'. Auteur Geert Vervaele zal verschillende onderwerpen uit het boek belichten, waaronder de kwestie van het Aalsters carnaval.

10 juni 2022

Zit jij ook met veel vragen over de oorlog in Oekraïne? Kom dan naar onze gespreksavond op 10 juni in het Muntpunt in Brussel en stel je vragen aan een deskundig panel.

20 mei, 2022 - 16:00

Ik weiger te haten - boekvoorstelling in Leuven

Het boek ‘Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden.’ kreeg al veel belangstelling. Tijd om hiermee het land door te gaan! Na de online lancering, de matinée in Oostende en de avond in Gent, is Leuven aan de beurt. Op 20 mei 2022 vindt een gesprek plaats met de auteur Geert Vervaele en enkele boeiende sprekers met kennis terzake, met name prof. Guy Vanheeswijck (UAntwerpen), Willem Staes (11.11.11), Marcel De Prins (Onthaalgroep Vluchtelingen Herent) en Annemarie Gielen (Pax Christi Vlaanderen). En dit in het kader van het slotfeest van Mundo Moves van de stad Leuven.

Het boek legt de mechanismen bloot die vandaag antisemitisme veroorzaken en in stand houden. Het toont hoe groot de impact is van het conflict Israël-Palestina, niet alleen op het doen ontstaan van antisemitische gevoelens, maar ook op de steeds verder krimpende ruimte die overblijft voor legitieme kritiek op het beleid van Israël. Misbruik van de definitie van antisemitisme en valse beschuldigingen van antisemitisme snoeren Israëlcritici de mond.
 
Praktisch:

Datum en uur: vrijdag 20 mei 2022 om 16u

Plaats: feesttent in het Bruulpark, Raoul Claesstraat te Leuven

Inkom: gratis

Lees hier meer over het boek en waar je het kan kopen.

I.s.m. de Leuvense vredesbeweging: Leuvense Vredesbeweging (vredeleuven.org)