Ik weiger te haten - boekvoorstelling in Aalst | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
6 juni 2022

Onze vrijwilligers van de Werkgroep Veiligheid en Ontwapening schreven een Manifest voor Vrede. Lanceer dit mee op onze bewegingsdag.

8 juni 2022

Het Vredeshuis Aalst organiseert een gesprek over het boek 'Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden'. Auteur Geert Vervaele zal verschillende onderwerpen uit het boek belichten, waaronder de kwestie van het Aalsters carnaval.

10 juni 2022

Zit jij ook met veel vragen over de oorlog in Oekraïne? Kom dan naar onze gespreksavond op 10 juni in het Muntpunt in Brussel en stel je vragen aan een deskundig panel.

8 juni, 2022 - 19:30

Ik weiger te haten - boekvoorstelling in Aalst

Het boek ‘Ik weiger te haten. De mechanismen die het antisemitisme veroorzaken en in stand houden.’, uitgegeven bij Kritak/Lannoo, kreeg al veel belangstelling. Tijd om hiermee het land door te gaan! Na de online lancering, de matinée in Oostende, de avond in Gent en het Mundo Moves event in Leuven, is Aalst aan de beurt. Geen onbelangrijke plaats, want het Aalsters carnaval kreeg de wereldpers over de vloer n.a.v. carnavalswagens met Joodse karikaturen. Deze kwestie wordt beschreven in het boek.

Op 8 juni 2022 geeft auteur Geert Vervaele een presentatie van het boek, waarna het publiek de gelegenheid krijgt tot het stellen van vragen. Het boek legt de mechanismen bloot die vandaag antisemitisme veroorzaken en in stand houden. Het toont hoe groot de impact is van het conflict Israël-Palestina, niet alleen op het doen ontstaan van antisemitische gevoelens, maar ook op de steeds verder krimpende ruimte die overblijft voor legitieme kritiek op het beleid van Israël. Misbruik van de definitie van antisemitisme en valse beschuldigingen van antisemitisme snoeren Israëlcritici de mond.

Praktisch:

Datum en uur: woensdag 8 juni 2022 om 19u30

Locatie: het Wereldhuis, Nieuwbeekstraat 35, 9300 Aalst 

Wie dat wenst, kan het boek ter plaatse aanschaffen. De toegang is gratis.

Lees hier meer over het boek en waar je het elders nog kan kopen (ook als e-book).