Agenda

Terug naar overzicht
23 april 2019

Op 23 april 2019 organiseert de Belgische Coalitie tegen Kernwapens in Brussel een nationaal kernwapendebat, met deelname van de Vlaamse politieke partijen.

27 april 2019

Pax Christ staat op 27 april 2019 op de ikVRIJWILLIG-beurs in Antwerpen. Wil jij ook een steentje bijdragen aan de vrede? Of zoek je gewoon een fijne tijdsbesteding? Kom zeker langs.

29 april 2019

Op 29 april 2019 organiseert U Move 4 Peace in Brussel een congres over het project PeaceCraft, dat ze uitwerkten in samenwerking met !DROPS.

28 februari, 2019 - 19:30

Gespreksavond: Culturele toe-eigening van onze pijn

Op 28 februari 2019 organiseert Black Speaks Back een gespreksavond in Kunstencentrum Vooruit.

Het is voor Afrikaanse Europeanen soms zuchten van frustratie wanneer ze conflicten uit hun land van herkomst gerepresenteerd zien in witte media of in de kunsten. Niet omdat er per se iets fout wordt gezegd, maar omdat zaken vaak zoveel complexer zijn in de realiteit.

Hoe het Westen spreekt over conflicten in Afrika is gevormd door koloniaal taalgebruik; hoe stappen we daarvan weg? Hoe kunnen we beter over die conflicten praten?

Drie vrouwen van Afrikaanse origine die professioneel bezig zijn met verhalen vertellen, gaan op zoek naar een betere manier. Schrijfster Hélène Christelle Munganyende gaat in gesprek met Seada Nourhussen (One World Magazine) en Nadia Nsayi (Pax Christi & Broederlijk Delen).

Black speaks Back probeert meer ruimte te creëren om over identiteit en racisme te praten binnen een Europese context. Als grassrootsorganisatie gebruiken ze voornamelijk sociale media, waarop ze paneldiscussies, slam poetry, gesprekken met jonge denkers en professionals uit de Afrikaanse diaspora, maar ook lifestyle video’s delen.

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
19.30 - 22.30 u.
Gratis toegang

Meer info op de facebookpagina.


Illustratie: ANSO