De gevaren van kernwapens - ONLINE | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
14 mei 2021

Op 14 mei 2021 organiseert Pax Christi Vlaanderen samen met verschillende partners opnieuw een online stiltecirkel om de voortdurende Palestijnse 'Nakba' te gedenken. Schrijf je nu in.

15 mei 2021

Op 15 mei 2021 herdenken Palestijnen, en vele anderen met hen, de Nakba: de periode van verdrijving van hun geboortegrond, die begon in de jaren 1947-1948 en die tot vandaag voortduurt. Ga mee op tocht in vier Vlaamse steden op Nakba Stops.

18 mei 2021

Detentiehuizen zijn opgenomen in het huidig regeerakkoord en de beleidsnota Justitie.

10 november, 2020 - 19:00

De gevaren van kernwapens - ONLINE

Online lezing van professor Tom Sauer. Verdiep je naar aanleiding van de historische ratificatie van het VN-kernwapenverdrag in de thematiek en de rol van België.

Dankzij de 50ste ratificatie van het VN-kernwapenverdrag zullen vanaf volgend jaar kernwapens illegaal zijn onder het internationaal recht. Ook de Belgische regering verwijst in haar recente regeerakkoord naar het verdrag, en maakt een voorzichtige opening. Hebben we het hoofd geboden aan de dreiging van kernwapens?

Professor Internationale Politiek Tom Sauer (Universiteit Antwerpen) is een prominente stem in het kernwapendebat. Hij waarschuwt ons dat ook nu de kans op nucleair conflict reëel blijft. Desalniettemin ziet hij ook heel wat kansen voor de toekomst. Opportuniteiten die Pax Christi en de vrijwilligers van haar werkgroep veiligheid en ontwapening zullen grijpen om actie te blijven ondernemen. Vervoeg ons en verdiep je naar aanleiding van de historische ratificatie van het VN-kernwapenverdrag in deze thematiek.

Praktisch

Dinsdag 10 november om 19u

Online via Zoom - de link ontvang je na inschrijving

Ja ik ben er graag bij