De gevaren van kernwapens - ONLINE | Pax Christi Vlaanderen
Terug naar overzicht
10 december 2020

Elk jaar benoemt Pax Christi twee Ambassadeurs voor de Vrede. Mensen die zich in onze ogen op bijzondere wijze inzetten voor een geweldloze en rechtvaardige samenleving.

12 december 2020

De International Student Conference van Japen organiseert op 12 december in samenwerking met de Campaign to Stop Killer Robots een online jeugdconferentie met deelnemers en sprekers v

24 februari 2021

Op deze studiedag wordt gereflecteerd over de vraag wat de coronacrisis voor gevolgen heeft voor ons nadenken over de ethiek van oorlog en vrede.

10 november, 2020 - 19:00

De gevaren van kernwapens - ONLINE

Online lezing van professor Tom Sauer. Verdiep je naar aanleiding van de historische ratificatie van het VN-kernwapenverdrag in de thematiek en de rol van België.

Dankzij de 50ste ratificatie van het VN-kernwapenverdrag zullen vanaf volgend jaar kernwapens illegaal zijn onder het internationaal recht. Ook de Belgische regering verwijst in haar recente regeerakkoord naar het verdrag, en maakt een voorzichtige opening. Hebben we het hoofd geboden aan de dreiging van kernwapens?

Professor Internationale Politiek Tom Sauer (Universiteit Antwerpen) is een prominente stem in het kernwapendebat. Hij waarschuwt ons dat ook nu de kans op nucleair conflict reëel blijft. Desalniettemin ziet hij ook heel wat kansen voor de toekomst. Opportuniteiten die Pax Christi en de vrijwilligers van haar werkgroep veiligheid en ontwapening zullen grijpen om actie te blijven ondernemen. Vervoeg ons en verdiep je naar aanleiding van de historische ratificatie van het VN-kernwapenverdrag in deze thematiek.

Praktisch

Dinsdag 10 november om 19u

Online via Zoom - de link ontvang je na inschrijving

Ja ik ben er graag bij